Dat ik geen geboren keukenprinses ben dat weten we hier allemaal, maar ik doe mijn best.
Zo probeer ik toch regelmatig wat uit in de hoop dat het iedereen hier thuis smaakt en dat het een klassieker op de menu kan worden. In de hoop dat ik eindelijk een aantal ‘goei’ recepten bezit waar ik uit kan putten als de inspiratie zoek is en de tijd krap.

Dit is er zo eentje dat op regelmatige basis terugkomt en waarvan Bjeurn ineens zei “Dit is nu uw succesrecept”. Blinde vinken gebaseerd op ’t recept van Piet Huysentruyt (die ik verkies boven Jeroen Meus, omdat die laatste toch iets te moeilijk is voor mij als dagelijkse kost, Jeroen gebruik ik als feestmaal) aangevuld met tips van de mamie.

Hebben jullie een succesrecept, dat gemakkelijk is om te maken, niet teveel tijd in beslag neemt en gesmaakt wordt door de kinderen? Uw bijdrage in de commentaren / of op uw eigen blog wordt vanzelfsprekend geapprecieerd.

Blinde vinken

 • 4 blinde vinken
 • klontje boter
 • Groot blik met tomatenblokjes (of 4 gepelde tomaten met jus -> maar dat is niet aan mij besteed)
 • Laurier
 • rundsbouillon
 • Tijm
 • 1 grote ui
 • vleeskruiden (of cajunkruiden)
 • Enkele wortels
 • Voor erbij te eten – rijst – aardappels of zoals op de foto tarwe (tot mijn grote verbazing goedgekeurd door mijn kritische doelgroep)
 1. Neem een pot, aangepast aan de hoeveelheid blinde vinken en smelt een klontje boter. Leg de bodem van de pot vol met blinde vinken en kruid ze met vleeskruiden. Bak ze langs beide zijden bruin gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur.
 2. Snijd terwijl de ajuin en de wortel fijn en leg ze op de lege plaatsen tussen de blinde vinken. Doe er de gepelde tomaten bij. Voeg tijm en laurier toe en een half rundsbouillonblokje
 3. Laat MINIMUM 30 minuten op een laag vuurtje sudderen onder deksel. 
  Langer dan 30 minuten mag altijd, maar als je zoals in Piet zijn recept maar 10 minuten laat sudderen is uw vlees niet gaar vanbinnen.
  Gelukkig heb ik nog een noodlijn mamie, want ik moest mijn blinde vinken altijd in 2 snijden om ze gaar te krijgen. Lang laten sudderen in de tomatensaus is dus vele beter.