pasta met broccoli, amandelsnippers en parmesaanse kaas

Dit recept van Isolde Lasoen dat ik ooit eens in de krant vond was bij ons thuis lange tijd een klassieker. Het voldeed aan al onze vereisten, snel en lekker. Tot Liv vegetarisch werd, toen verdween het jammer genoeg van onze menu.

Sindsdien is dit een recept (samen met de blinde vinken) hetgene dat we maken als Liv van huis is.

Pasta met broccoli en gehakt (4personen)

  • 500g pasta
  • 2 broccoli’s
  • (optioneel nog enkele wortels)
  • 400g gehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • parmesaanse kaas
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  1. Snijdt de broccoli in kleine roosjes en snijdt ook de stengel in stukjes.
    Als je ook wortels hebt, snijdt je deze ook in kleine stukjes.
    Breng een grote pot water aan de kook. Voeg er olijfolie, wat zout en de broccolistengel aan toe.
  2. Rooster de amandelschilfers even en bak hierna het gehakt en kruid bij met peper en zout
  3. Voeg de pasta en ev. de wortelstukjes bij het water.
    Voeg 5 minuten voor deze klaar is de broccoliroosjes toe.
    Giet de pasta met groenten af als hij gaar is.
  4. Doe de warme pasta en broccoli weer in de pot, voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en meng het gehakt erdoor.
  5. Dien op, besprenkeld met parmezaanse kaas en de geroosterde amandelschilfers