Afstand 55km – Hoogtemeters 328 – Bestemming Battipaglia (Italië) – Overnachting kamperen in de tuin van een manege bij Alfredo

De rit vandaag was echt niet veel bijzonders … vooral drukke wegen en daar waar de wegen dan niet druk waren, lagen ze weer vol met afval … echt frappant, ik ben benieuwd of dit in heel Italië zo is … laten we hopen van niet.

In Salermo aangekomen zagen we een tipje van de Amalfikust (achter Vic), moet zo mooi zijn, maar wij gaan er noet langs. Iemand wijs (Bjeurn) zei me ooit “Concentreer je niet op wat we niet gaan doen, maar focus je op wat we wel zullen zien” … een goede raad, die ik dikwijls in gedachten houd.
‘S avonds wilden we wildkamperen (geen campings hier, laat staan open campings), maar de goesting was er niet echt. In Italië sluiten ze bijna alles af, zodat je er niet op kan en wat niet is afgesloten, dat ligt vol met afval. 


Uiteindelijk reden we het erf van Alfredo op en vroegen daar of we onze tent mochten opzetten. Een goede keuze was dat, want onze kinderen begonnen direct te spelen met de kinderen die daar ook woonden en er was vanalles te zien … konijnen, paarden, varkentjes, ….

Bovendien zijn Alfredo en zijn familie heel lief … we kregen al een koffie en cake aangeboden. De koffie wordt hier trouwens totaal anders dan in België gedronken. De koffie is super zoet en wordt in een klein plastieken bekertje gedronken … wel zeer lekker vind ik persoonlijk  (maar ik ben dan ook een zoete).

De nachten zijn nog steeds koud … daarom lezen Vic en ik samen in één slaapzak, gezellig. Als de temperaturen nog eens tot het vriespunt gaan (is mogelijk de komende dagen) steek ik Vic de hele nacht mee in mijn slaapzak.