Vroeger maakte ik bananenbrood met overrijpe bananen, tegenwoordig koop ik zelfs extra bananen om bananenbrood te maken. Al veel recepten zijn de revue gepasseerd, tegenwoordig is dit mijn favoriet … niet teveel toegevoegde zoetstof en olie en geen exotische ingrediënten, zo heb ik het graag.
Liv vindt het brood niet zoet genoeg, maar ze kan het wel apprecieren met wat speculoospasta. Voor mij (en ik ben nochtans ook een zoete) is een stukje brood zonder iets extra erop net ideaal.

 

Bananenbrood 

  • direct in de mengkom
    • 100g  bloem
    • 140g volkorenbloem (of andere bloem, ik gebruik hiervoor altijd het broodmeel dat we dan open hebben)
    • 1el bakpoeder
    • 1el bicarbonaat
  • voor in de blender
    • 300g zeer rijpe bananen
    • 150g yoghurt
    • 3 eieren
    • 100g honing
  • 50 g noten/zadenmix naar keuze (eventueel grof gemalen in de blender)
  • optioneel nog gedroogde vijgen, dadels, stukjes appel toe te voegen
  1. Warm de oven voor op 170°C
  2. Doe de bloem, volkorenbloem, bakpoeder en bicarbonaat samen in de mengkom
  3. Voeg ook de noten/zaden erbij.
  4. Mix de bananen, yoghurt, eieren en honing in de blender tot een gladde massa
  5. Voeg geleiddelijk onder zacht roeren het bananenmengsel toe aan de mengkom en blijf roeren tot het goed gemengd is
  6. Giet het deeg in een ingevette (en eventueel bestrooid met wat bloem) broodvorm/cakevorm
  7. Voeg de stukjes vijgen, dadels, appel verspreid toe aan het deeg (ze zakken vanzelf wat naar beneden)
  8. Zet 50 minuten in de oven