Het leuke aan een blog zijn toch de reacties. Ik maak een mug cake, deel het recept. En enkele dagen nadien staan er nieuwe toffe tips voor ontbijten en mug cakes in de commentaren.
Ik testte deze keer het recept uit dat Tom in de commentaren achterliet.
- 3 el havermout
- 3/4 appel in kleine stukjes gesneden
- 1 ei
- honing
- rozijnen
- kaneel
- Doe de appel, rozijnen, havermout, ei in een tas.
- Voeg naargelang de goesting honing bij (om te zoeten) en kaneel
- Meng goed
- Verwarm ongeveer 3 minuten in de microgolfoven
Het resultaat was heerlijk, zoniet nog beter dan het vorige recept. Zo’n lekker smeuïg appelgebakje. Je zou voor minder gaan sporten (want dit is mijn sportontbijt)
Alleen jammer dat mijn kinderen altijd net wakker worden als ik die mug cake wil beginnen opeten.
Ah, zie, je inspireert op je beurt weer anderen. Mijn vent zegt hier meteen: ‘dat ga ik morgen al eens maken’!
Ik maak die morgen ook eens! Bedankt om te delen
Goeie tip, lijkt me lekker!
Inderdaad, klinkt als een appeltaartje, en ga ik hier ook proberen!
Mmm, klinkt lekker! Weeral eentje om te proberen, al ga ik er wel de rozijnen uitlaten.
Ga ik zeker ook eens proberen.
Ik heb het recept vanmiddag uitgeprobeerd. Het was mijn eerste mug cake. Niet slecht. Ik vond het wel niet echt een cake. Ik had er misschien te veel van verwacht.
Zet je de microgolf op vol vermogen zijnde 1000W?
Ik zet hem op 750W ongeveer. Tja … aan een cake kan het niet tippen. Dit is een snel ontbijt. Dat is ook de reden dat ik enkel de gezonde variant in mug cake maak. Als ik dik moet worden, dan liefst van iets ‘echt goeds’
Deze heb ik net uitgeprobeerd, zo lekker!
[…] Mijn hardloopontbijt … de mugcake […]
[…] Mijn hardloopontbijt … de mugcake […]