Ons vakantieplan begon ambitieus … gaan fietsen in Denemarken … maar zoals in de meeste projecten waren er wat evolutie, voortschrijdend inzicht en praktische overwegingen … welke leidden tot het finale plan (en waarschijnlijk mijn meest ecologische vakantie tot nu toe)

Het finale plan: “Een fietstocht vanaf thuis tot waar we geraken en we zien wel hoe we terugkomen”.

De route: “LF1 – Noordzeeroute” (waar we via Antwerpen, Stabroek, Middelburg op inpikken)

Het vervoer: Fiets met fietskar voor één kind, fiets met Weehoe voor het andere kind (en nu zie ik dat ik nog nooit geblogd heb over onze Weehoo, ik wist dat het erg gesteld was met mijn blog, maar ’t is blijkbaar nog erger dan ik dacht … maar geen man overboord, na ons vakantierelaas weten zelfs mijn meest diagonale bloglezers wat een weehoo is).
Onze fietsen zijn maar basic, mijn middelbare schoolfiets waarmee ik ook probleemloos in Parijs raakte en Bjeurn zijn stadfiets die hij erfde van zijn papa. Meer moet dat niet zijn (maar toch droom ik van een Koga).

De voorbereiding: Deze is wel een beetje schandalig, gelukkig heb ik een fiets-expertvriendin en volgens haar is dit geen probleem (zelfs niet in het hoogseizoen).
We hebben een boekje met de route aangekocht, zijn lid van Vrienden op de fiets (overnachten bij gastgezinnen), de route is uitgestippeld, mijn fiets is getuned met een voorbagagedrager zodat ik daar ook fietstassen aan kan hangen.
Maar we hebben geen overnachtingsplaatsen vastgelegd (buiten de eerste, want in België hebben we nog connecties). We moeten zeker nog lichte slaapzakken, mattekes, en alles waar we nog niet eens aan gedacht hebben aankopen (en de komende weekends zijn sowieso al vrij druk). Onze nieuwe fietszakken zijn al wel besteld, maar nog niet geleverd. Aan Bjeurn zijn fiets en de weehoo moet nog wat gesleuteld worden. We moeten onze tent nog eens uittesten. En leuk vertier onderweg moet nog uitgezocht worden.

Het plan: Mikken naar 30km per dag (niet te ambiteus, ’t moet leuk blijven … zeker voor de kinders) en we zien wel

 

Misschien heb ik nog wel nooit zoveel goesting gehad in mijn vakantie dan nu !!!