2011c 048

Oei, geen tomaten en geen room in de frigo … 2 hongerige kinderen en mijne weekmenu naar de knoppen.

A l’ improvisoire dan maar (laat dat nu niet mijn sterke punt zijn, maar dit was wel lekker, snel en voor herhaling vatbaar)

De foto is getrokken zoals het is. Koken en ondertussen kinderen entertainen … zoals dit vandaag was … wat laten tekenen aan het keukentablet.

A l’improvisoir

  • kokosmelk 250ml
  • Blik tomaten
  • 3 selderstengels
  • ajuin
  • boter
  • scampi’s
  • look (uit het potje hé)
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • peper & zout
  • koriander (vers is natuurlijk steeds beter, snel en dagelijkse kost is bij mij uit een potje)
  • pasta
  1. Snij de ajuin en selder in kleine stukjes
  2. Zet de pasta op het vuur
  3. Stoof de ajuin en selder in boter tot de ajuin glazig is
  4. voeg een klein blik tomaten bij en kruid bij
  5. Bak ondertussen in een apart panneke de scampi’s aan tot ze roos zien
  6. voeg de kokosmelk aan de saus als deze kookt
  7. Ga met de mixer door de saus (dit doe ik omdat de kinderen tegenwoordig nogal vies zijn van stukjes groenten in de saus … wat niet weet, niet deert dus)
  8. Voeg de scampi’s toe aan de saus