Het is zover, de vasten is weer begonnen, kan je geloven dat ik daar soms naar uitkijk? Een nieuwe kans om voornemens waar te maken die in het begin van het jaar grandioos mislukt zijn.

Geen alcohol

Net zoals ik vroeger ook soms deed zal ik tijdens de vastenperiode 46 dagen geen alcohol drinken. Inderdaad 46 dagen en geen 40!!! Ik weet wel dat de vasten officieel 40 dagen is, maar ik vast ook op de zondagen. Een volledige alcoholban op tijd en stond is niet slecht voor een verslavingsgevoelig persoon zoals mezelf. Anderzijds is het niet gemakkelijk als vrouw van een brouwer.

Een tournée minérale dus, maar dan langer, en ik denk niet dat het slecht is dat de periode langer is dan een maand, want mijn vorige alcoholstop duurde 2 maand en toen merkte ik echt dat de goesting naar alcohol na verloop van tijd echt weg was, maar ik meen me ter herinneren dat ik dat effect pas na meer dan een maand sober verkreeg.

Gezond eten

Ik ga me ook nog eens wagen aan het gezond eten (enfin … minder ongezond eten), ik mag via mijn schoonzus en favoriete dietiste haar nieuwe app uittesten, waarmee ik mijn eetgewoontjes in kaart kan brengen en tips op maat krijg.  Benieuwd of ik het 46 dagen kan opbrengen om mijn eetgewoonten in kaart te brengen en te verbeteren. Gelukkig voor mij ben ik wel aan het trainen voor een trailrun van 27km, vandaag bijvoorbeeld mocht ik al bijna 1000 calorieën extra eten … het nadeel is wel dat het dan weer iets gezonds moet zijn !!!

 

40 dagen bloggen

En om mijn blog eens terug wat leven in te blazen heb ik me gisteren in een zotte bui ingeschreven voor 40 dagen bloggen.

Veel uitdagingen … al moet ik toegeven dat ik niet te streng voor mezelf ga zijn en dat ze opgelijst zijn volgens prioriteit, maar er zal alvast meer geblogd worden dan de afgelopen maand !!!

 

Dit lijkt hier wel een gesponsorde post voor het bier van mijn man, voor de praktijk van mijn schoonzus en voor de blog van Katleen, maar soms mag dat … als het recht uit het hart komt zoals nu.