Ik startte al met enkele dingen, sommige geraken verbazingwekkend gemakkelijk een gewoonte en zijn dus een succes en andere zijn misschien wat te ambitieus of onrealistisch en sterven een stille dood.

Onder de successen behoren

 • Start 2 drink water
 • Start 2 ontbijt (dat was ooit mijn goed voornemen bij nieuwjaar en sindsdien ontbijt ik dagelijks)
 • Start 2 smoothie
 • Start 2 run (ik ben beginnen lopen op ’t einde van mijn studies, tevoren was ik nooit bijzonder sportief … ook niet onsportief, maar toch… de start 2 run die ik toen volgde (een minutenprogramma op papier, van Evy was toen nog geen sprake) is echt een succes geweest, want ik ontdekte de loopster in mij)
 • Start 2 … getting things done
 • Start 2 … maandelijks meterstanden en kilometerstanden noteren (tja … zie vorige puntje)

onder de stille doden

 • op tijd in mijn bed kruipen
 • elke dag met de fiets naar ’t werk (niet helemaal nefast, maar mijn auto wegdoen is zeker geen optie)
 • enkel grey’s anatomy zien vanop een home trainer
 • en nog veel meer dat ik vergeten  ben (of misschien wel gebannen uit mijn geheugen)

Maar in elk geval … de start 2 schmink lijkt alvast geslaagd.
De metamorfose moest blijkbaar ook nogal groot zijn want het regende opmerkingen (vooral op ’t werk dan)

 • “Wauw, ge ziet er goed uit” –> mijn jonge mannelijke collega met overduidelijk managerscapaciteiten , geliefd bij eenieder (en ik snap waarom)
 • “Je bent zo grijs vandaag” –> iemand die waarschijnlijk zag dat er iets veranderd was, maar ’t niet kon benoemen (alhoewel ik gele schoenen aanhad)
 • “Mooie schoenen aan” –> deze opmerking kwam natuurlijk van een vrouw (de gele schoenen)
 • “Hé, je hebt je geschminkt” –> een nuchtere ingenieur (zo zijn de meesten onder ons … no nonsense)
 • “Smink je mij ook?” –> de dochter (tot vervelens toe … elke dag opnieuw)

Ik kocht me een zwarte mascara (million lashes van l’oreal … maar dat weet ik enkel omdat ik een copy-paste heb gedaan vanuit de commentaar van de tipgeefster), een extra zwart oogpotlood (voor onderweg), een spiegeltje (eveneens voor onderweg), 2 nieuwe long lasting lippenstiften uit de hema, en dan een navy blauwe mascara en oogpotlood.

Die blauwe spullen zijn niet het blauw van de jaren 80, maar een subtiel blauw dat goed bij jeans past (vind ik althans in al mijn onwetendheid met mijn frisse blik)

Ondertussen heb ik ook al het nut van demaquillage ondervonden. 4 keer per jaar ontwaken als een panda, dat gaat nog … maar bij mijn huidig dagelijks gebruik zal mijn jaren oude bus wel geen jaren meer meegaan.

Want dat schminken … da’s nen blijver.