… maar ook Bjeurn hielp mee.
Voor Vic zijn verjaardag bakten we taart, 2 klassiekers en 2 nieuwe, waarvan hier het recept verschijnt.
Klassieker 1: De aardbei, philadelphia, bastognekoektaart van lidd (altijd een succes, zeer gemakkelijk en moet niet in de oven … wat een plus is als je 4 taarten moet bakken)
Klassieker 2 – Perenflan (wat mooier van kleur dan de vorige keer)
Speculaaskaastaart (met dank aan Anneke voor het recept)
- 1 vel kruimeldeeg
- 3 eieren
- 100g fijne suiker
- 1el tarwebloem voor patisserie
- 40g speculoos (+nog wat extra voor erbovenop)
- 2el amaretto
- 500g volle plattekaas
- slagroom om af te werken
- Verwarm de oven voor op 210°C
- leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm. Druk de zijkanten goed aan. Splits de eieren
- Klopt het eigeel los en meng met de suiker en de bloem
Maal de speculoos fijn in de keukenrobot en voeg bij het eiermengsel - Voeg de amaretto toe
- Meng met de plattekaas
- Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel
- Schep alles in de sprinvorm en strijk de bovenkant glad
- Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster
Brownietaart(met weeral dank aan Anneke voor het recept)
- 40g pecanoten
- 100g roomkaas
- 180g pure chocolade (125g voor de taart en 55g voor de glazuur)
- 50g witte chocolade
- 125g boter
- 200g donkere basterdsuiker
- 2el honing
- 2 eieren
- 100g patisseriebloem
- 1tl bakpoeder
- zout
- Chocoladekrullenvoor de afwerking (melk, wit, zwart … zoals je zelf wilt)
- Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een springvorm (20cm doorsnede) met bakpapier
- Hak de pecanoten grof.
- Hak 50g witte chocolade in stukjes en roer die met de noten door de kaas. Zet apart
- Breek de pure chocolade in stukjes. Snijd de boter in blokjes, verwarm de boter met 125g van de pure chocolade op een laag vuur totdat de boter en de chocolade bijna gesmolten zijn. Neem de pan van het vuur en laat ze verder van het vuur af smelten.
- Roer de suiker en de honing door het chocolademengsel, en voeg één voor één de eieren toe.
- Spatel de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout erdoor en doe de helft van het mengsel over in de vorm.
- Verdeel het kaasmengsel over het midden en dek alles af met de rest van het chocolademengsel
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 40min totdat de cake stevig aanvoelt
- Neem de rand van de vorm en laat de taart tot lauwwarm afkoelen
- Smelt de rest van de pure chocolade in een pannetje ‘au bain marie’
Schenk de pure chocolade over de taart en laat hem iets opstijven
Versier met chocoladekrullen - Trek het u niet aan als de taart inzakt … hij blijft heerlijk
- Koop een nieuw fototoestel voor betere foto’s
- Probeer uw dochter aan haar verstand te brengen dat het feit dat Vic 4 werd en dat er 4 taarten gebakken werden, niet aan elkaar gelinkt zijn (ik word immers binnenkort 33)
Die speculooskaastaart, die maakte ik ook onlangs, inderdaad kei-lekker!
Ik zou als tester voor insiders zeggen: vervang de helft van uw bloem door maïzena voor meer luchtigheid. :-)
Taart,… hmmm
Ik heb de taartjes “gepind”, één dezer eens uitproberen want ik maak steeds dezelfde spullen voor de kinderen, cake of chocoladetaart….
Bedankt. Katie
Heb ik nu net volgend weekend taarten nodig omdat er hier eentje 4j wordt (en natuurlijk veel te weinig tijd).
Ik zet jou klassieker 1 alvast op mijn lijstje.