Vraag eens naar het succesrecept van een ander … dat is meestal een garantie op … succes !!!
Valerie, één van de vriendinnen van het stikmachien, gaf me het recept van haar perenflan. Perenflan, dat spreekt me niet zo meteen aan, maar nadat Valerie ermee getrakteerd had in de naailes, veranderde ik van mening (vooruitschrijdend inzicht noemt men dat).
Ik kreeg het recept en het mocht zelfs gepubliceerd worden (wat goed uitkomt, want ik heb hier al zo mee gescoord, dat ik op mijn beurt ook het recept al mag doorgeven)

Perenflan
- 1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
- 2 peren (voor mij mag er zelfs nog een 3e) (en als je geen zin hebt om te schillen mogen ook peren uit blik)
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 3,3 dl room
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetl. maïszetmeel
Bereiding
Afwerking
Dien de taart lauw op met een bolletje vanille-ijs of eet hem gewoon koud
Discover more from Annelyse
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Dit is werkelijk een succesrecept, waarvoor dank! Ik probeerde het deze namiddag uit. Super simpel en snel en overheerlijk! Daar ga ik ook mee scoren 😉
Ik heb er ook goede punten mee gehaald!
Al was mijn inbreng beperkt tot het voorlezen van de receptuur en het schillen en in plakjes snijden van de peren!
En natuurlijk daarna het onbeperkt meegenieten van dat lekkers !
@Jacques: super … en mag ik vragen naar uw (vrouw haar) succesrecept?