Mijn 9 essentiële shortcuts #boostyourpositivity

2017-10-24T22:38:50+00:00februari 24th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |5 Comments

Met een weekje vertraging blog ik ook mee met de derde uitdaging van @boostyourpositivity van Activia.

Wat zijn jouw shortcuts?”, was Lilith haar vraag. Hoe zorg je ervoor dat alles blijft bollen.
Wel, dit zijn de mijne!!!

 

2015-02-24 21.41.49

Deze foto is een inkijk in het boek “Survival, elke dag” van Bear Grylls . Ik vond het wel toepasselijk

Minder werken
Sinds een tijd ben ik op woensdag thuis, en dat bevalt me.
En niet enkel mij, héél het gezin profiteert er mee van.
Er wordt die dag een deel van het huishouden gedaan en de namiddag staat in het teken van de kinderen. Dan is het onze “quality time”.
Liv’s juf vertelde me dat Liv op woensdag in het kringgesprek altijd zegt dat ze  blij is … want haar mama komt haar halen, ’s middags krijgt ze een eitje en in de namiddag mag ze knutselen met de mama.
Als ik zoiets hoor besef ik dat die woensdag om te koesteren is.

Vroeger opstaan
De dagen dat ik werk sta ik op om 5u50. Sinds 2 maanden ga ik ook terug met de auto werken en dat biedt me de mogelijkheid om om 6u45 op het werk te zijn. Hierdoor kan ik dan ook op tijd weg en is er ’s avonds tijd om te koken, mee huiswerk te maken en naar de hobbies te rijden.
Ik heb het geluk dat ik een flexibele werkgever heb die dat toelaat. Mijn man heeft het geluk dat hij een nog flexibelere werkomstandigheden heeft. Hij heeft buiten glijdende werkuren ook nog de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken … een luxe.

Voor dichtbij kiezen
Ik kocht een renault wagen omdat er een plaatselijke renault garage op wandelafstand is. Toen ik nieuw werk zocht, was een voorwaarde dat het binnen de 30 min moest bereikbaar zijn.
Mijn tandarts, dokter, loopclub, … bevinden zich in mijn dorp.
Als ik moet kiezen tussen “goed, in mijn dorp” of “beter, maar verder weg”, dan kies ik voor dat eerste.

Online shoppen
En dan bedoel ik niet enkel de wekelijkse collect&go, maar ook kadotjes, boekentassen, electronica, vuilbakken, verlichting, boeken, kleding, sportschoenen/kleding/voeding worden online aangekocht.
Zowat alles dus !!!

Poetshulp
Ik zou niet meer zonder kunnen. In de ideale wereld wordt hier elke week 4u gepoetst … in de realiteit is dit slechts 1 keer om de 2 weken (maar dat maakt het betaalbaar denk ik dan maar)

De was en de plas
Tegenwoordig probeer ik van zodra ik een vol machien heb, dit ook te laten draaien. Dit om te vermijden dat het héle weekend in functie van de was en de plooi staat.
Mijn atelier is naast naaikamer ook plooi en strijkkamer geworden.
Daar plooi, strijk ik mijn was en stop ik deze direct in de juiste mand (we hebben alle 4 een wasmand met onze naam op geschreven).
Er staat ook een kledingrek waar de hemden op de kleerhanger kunnen drogen. Zo probeer ik ook mijn strijk te beperken.
Een goede oplossing voor mij. Het strijkijzer en de was zijn weg uit mijn living … en mijn atelier is geen eenzaam kamertje, maar een plaats waar ik graag ben (met positieve vibes).

Draaiboek
Voor verjaardagsfeestjes, reizen, … maak ik telkens een draaiboek (met boodschappenlijsten, tijdsindeling, inpaklijsten, todo-lijsten). Dat kan ik dan het jaar erop hergebruiken (en doorgeven aan vrienden)

Kado’s
Mijn man is nen brouwer … handig als je naar een feestje moet gaan en je zoekt een geschikt kado. Een “Minnares” blijkt een gegeerd kado.
Voor verjaardagsfeestjes, babybezoekjes hebben we altijd een voorraad in de kadotjeskast.

Efficiënt timemanagement
Ik kijk geen tv en heb een flexibele hobby die relatief weinig tijd in beslag neemt (hardlopen -> voor de lezers die hier toevallig beland zijn)

Dat zijn de voornaamste denk ik, de uitdaging van deze week gaat over “mijn ontspanning”. Leuk onderwerp om over te bloggen … ik doe mee.

 

5 Comments

 1. gerhildemaakt 25 februari, 2015 at 06:57 - Reply

  Goeie tips! Leve de woensdag!

 2. Le petit requin 25 februari, 2015 at 10:50 - Reply

  Voor dichtbij kiezen is hier tegenwoordig een probleem, aangezien alle gezondheidsdiensten hier stukken van mensen kosten (Johan betaalde 500 euro voor twee gewone consultaties bij de dokter en één bloedonderzoek). Tegenwoordig liggen mijn tandarts, gynaecoloog, oogarts… dus op 700km afstand. Niet ideaal (als het dringend is, gaan we uiteraard wel hier langs), maar wel véél goedkoper :)
  Die poetshulp hadden wij in België ook maar om de twee weken hoor! ’t Moet inderdaad een beetje betaalbaar blijven en ik denk dan maar, als we het hadden moeten doen, zou het ook niet elke week gebeurd zijn :)
  Dat draaiboek ga ik in het achterhoofd houden! Wij hebben wel een vakantie-inpaklijst, maar eigenlijk moet die dringend een update krijgen en zouden we die ook beter opsplitsen in lijsten voor skivakantie / zomervakantie / trekvakantie… Nu is dat allemaal één rommeltje bij elkaar.

 3. maaike 25 februari, 2015 at 11:48 - Reply

  wooow ik zou uw verjaardagsdraaiboek wel eens willen inkijken, ik heb nl een superdrukke maand, weinig energie en een jarige zoon ;)

 4. Els 2 maart, 2015 at 11:22 - Reply

  Interessant, kan ik nog enkele ideetjes uithalen!

 5. […] je kan nog zoveel goede lifehacks hebben (poetshulp, collect&go, weekmenu’s, ….), maar zolang we onze agenda blijven […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.