Loire-route: Jour 12 (Vineuil – Candé-sur-Beuvron)

2017-10-24T22:38:54+00:00 juli 25th, 2014|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , , |4 Comments

Afstand: 27km
Camping: La grande tortue (€30 zonder elektriciteit)

Het was weer zeer heet vandaag … en het programma overvol. Eerst trokken we naar Blois voor het “maison de la magique” en “chateau Royal”.

image

Eens om het half uur komen uit het maison de la magique 5 draken kijken. Echt de moeite … evenals het betalend bezoek binnen het huis.

Tot mijn verbazing een beetje vonden de kinders (en dan vooral Liv) het kasteelbezoek minder interessant (stom en saai … om het in Liv haar woorden te omschrijven). Nochtans vond ik het zelf wel een goed beeld scheppen van het leven in een kasteel.
Vic vroeg altijd waar de prinses was … ik heb onderweg wat teveel verhaaltjes over prinsessen in torens bewaakt door draken verteld. Waardoor Vicje zich aan een toren met prinses in verwachtte.

image

image

image

Daarna kwam het zware stuk, terug maar de camping fietsen, tent afbreken, en naar de volgende camping fietsen. Heet en zwaar voor iedereen.

image

image

De camping was de duurste tot nu toe, maar wel dik in orde (en dan zeker voor de kinders). Zeer leuk zwembad, leuke speeltuin … dat hebben onze kinders wel eens verdiend.  Er is zelfs animatie,  zo was er vanavond een zeer goede show van enkele mensen van een circusschool, en ik moet zeggen dat ik zin heb om de kinderen morgen ook naar de animatie te sturen zodat we eens in onze humo kunnen beginnen lezen (zuinig zoals trekkers zijn namen we er slechts 1 mee … dus we dacjten er al aan om hem in 2 te scheuren zodat we beiden een stuk kunnen lezen)

4 Comments

 1. Nat79 25 juli, 2014 at 12:20 - Reply

  Leuk, zo’n reisverslag. We kampeerden (met mobilhome) ook al in de regio op oa camping Les Saules in Cheverny. Mooie natuurcamping en vlakbij het kasteel van Cheverny (Molensloot in de strips van Kuifje). Blois hebben we toen ook bezocht en de draken maakten ook indruk :-)

 2. Jacques 25 juli, 2014 at 17:49 - Reply

  ge had toch het katern met de TV- en radioprgramma”s aan Bjeurn kunnen geven en de rest van den Humo lekker voor u zelf houden?

  • Annelyse 26 juli, 2014 at 22:37

   Den Humo
   … dat was wishfull thinking … niet van gekomen

 3. Ploetermoeder 27 juli, 2014 at 17:16 - Reply

  ik vraag me wel af of jullie veel meer trekkers met kids tegen kwamen ?????

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.