Initiatie trail

2018-03-26T20:23:12+00:00juli 26th, 2015|Categories: Sport|Tags: , , , |5 Comments

Toen we thuiskwamen van vakantie en ik merkte dat er veel regen voorspeld werd de komende dagen was ik stiekem een beetje blij … en wel voor volgende reden. Decathlon had me immers een pakje opgestuurd tijdens mijn verlof, iets wat ik al lang wou … trailschoenen. Ik wil me immers al lang wagen aan trail, maar eerste testjes met mijn oude loopschoenen die ik opofferde waren wat tegenvallend. Ten eerste hadden deze schoenen geen demping meer, en als blessuregevoelige loopster is dat nogal gevaarlijk, ten tweede hebben gewone loopschoenen feitelijk te weinig grip om je in de modder te wagen …. de kans op uitschuivers is nogal groot. En zo ging ik zaterdag een eerste keer testen, ik nam alle onverharde wegjes die ik kende, maar er was toch nog wat te weinig modder naar mijn goesting. Vandaag een nieuwe test … er was al meer modder, plassen en modder die ik normaalgezien zou kunnen ontwijken, maar nu bewust opzocht. En de eerste test was alvast geslaagd, ik ging nog steeds goed vooruit, ook op (het beetje) asfalt dat ik deed en ik was veel stabieler in de modder. Ik herontdekte dat het in mijn eigen dorp ook wel mooi is (want dat was ik even vergeten door de vakantieblues) … ik liep door de velden en de bossen en zag schotse hooglandkoeien, hazen, paarden, pony’s, schapen, …. dichtbij is het ook schoon.

Ondertussen staat mijn eerste trailwedstrijd in mijn agenda genoteerd … de Scott Offroad Run op 20 september.
Het nadeel aan trailrunning is dat de wedstrijden dikwijls ver zijn van mijn thuisdorp, anders zou ik me waarschijnlijk nog meer aan trail wagen.

Maar ondertussen zijn de eerst trailpassen gezet en zie ik helemaal het voordeel van regen en modder. Alle weer is immers loopweer (behalve alles boven 25°C althans).

Goede trailtips, parcours, wedstrijden in de buurt van Elewijt mogen natuurlijk altijd gedeeld worden in de commentaren.

5 Comments

 1. Liese 27 juli, 2015 at 14:15 - Reply

  Amaai jij bent toch zoals wij dat hier goedbedoeld zeggen: een wreed vrouwmens! Eerst eens testen en hup meteen een wedstrijd in de agenda! Veel succes hoor!

  • Annelyse 27 juli, 2015 at 20:51

   mercikes … ik zeg wel dat de wedstrijd in mijn agenda staat, maar blijkbaar staat er al veel in mijn agenda voor september. Het ziet ernaar uit dat ik zal moeten kiezen ;-)

 2. Le petit requin 4 augustus, 2015 at 12:17 - Reply

  Amai, ik voel mij efkes stom. Om een of andere reden had ik er nooit bij stilgestaan dat je voor een trailrun andere schoenen gebruikt. En dat terwijl ik met mijn gewone loopschoenen al serieus aan het slibberen ben gegaan in de modder (maar ja, die trailrunners zijn stabieler zeker?) én voor mijn mountainbike wel weet dat er soorten banden bestaan en daar ook op let :)
  Veel plezier ermee alleszins!

 3. […] ik denk dat het kind in mij op dat vlak nog zeer aanwezig is. Dit was ook de ideale moment om mijn trailschoenen die ik van Decathlon kreeg eens uit te testen (en goed te keuren … ik ben alvast niet gevallen […]

 4. […] heeft de vorige dagen veel geregend, maar vandaag was het prachtig weer. Ideaal om de trailschoenen nog eens boven te halen en door de plassen te […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.