Mijn klein geluk

 • Mijn snel ijsrecept bijft een topper, maar tegenwoordig hebben we ook een simpele verbastering om speculoosijs af te draaien, wat meer room en 8 speculooskoekjes.
  Zo meng ik 3,5 dl melk – 2,5 dl room – 8 speculooskoekjes – 3 eierdooiers – 6 el suiker – 1 zakje vanillesuiker – snuifje zout en dat draai ik dan af in de ijsmachine (kitchenAid). Nieuw succesreceptje !!!
 • De stad Mechelen vroeg me om dit met jullie te delen. Zondag 11 oktober 2015 is er in Mechelen vanalles te doen rond eerlijke en duurzame mode. De naaisters onder jullie kunnen mee bewijzen dat duurzame en eerlijke mode eigentijds, hip en modern is en meedingen naar de eerste prijs van €500. Anderen zijn misschien geïnteresseerd in de markt en modeshow op 11 oktober. Meer lees je hier.
 • Deze vakantie hebben de kinderen zoveel ruzie gemaakt dat iedereen opgelucht is dat Liv een week op CM-kamp vertrokken is.
  Liv was ongelooflijk enthousiast om te vertrekken en ze ging ons niet missen (dat horen we graag), Vic heeft zijn zus na één dag alvast nog niet gemist (mama, ze is nog maar een dag weg … natuurlijk mis ik haar niet) en ik ben content dat ik even niet meer tussen 2 vuren zit.
  Wat wel opvalt is dat Vic voor 2 praat nu zijn zus er niet is.
 • Mijn mama vertelde onlangs over de bakkerij waar ze vroeger woonde … yeps haar papa was bakker.
  Als de oven in de bakkerij werd aangezet kropen daar allemaal ovenbeesten uit. Ovenbeesten waren destijds een bekend fenomeen bij de bakkers. Pas veel later besefte ze dat die ovenbeesten eigenlijk kakkerlakken waren.
  Benieuwd hoe dat nu dezer tijden zit met ovenbeesten.
 • Al enkele mensen hebben me gezegd dat ze ons reisverhaal graag gelezen hebben en dat ze spijt hebben dat ik terug ben.
  Bedankt, da’s tof om te horen … en ja, ik heb ook spijt dat ik terug thuis ben.
 • Toen ik terug kwam van vakantie ging ik direct op de weegschaal staan. De schade was nog beperkt gebleven (alhoewel ik al weer een tijdje enkele kilo’s boven mijn marathongewicht zit). Toen Bjeurn echter op de weegschaal ging staan was het getal ongeloofwaardig laag. Nu is de vraag of Bjeurn spectaculair is afgevallen op congé, of dat de schade bij mij minder beperkt is dan initieel gedacht. Laten we hopen op scenario 1.
 • Over marathons gesproken, sinds daarnet ben ik officieel ingeschreven voor de halve marathon in Eindhoven op 11 oktober 2015 en voor de marathon van Wenen op 10 april 2016.
  De trail die ik op mijn agenda had staan zal waarschijnlijk toch niet doorgaan vermits ik net goedkeuring heb gekregen van het werk om deelname aan de Business trio triatlhon in Mechelen te organiseren. Zeker ook leuk om met enkele teams mee te doen … alhoewel ik een beetje bedroefd ben ivm het wegvallen van mijn eerste trailwedstrijd.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid