Tools vind ik echt geweldig! Vooral die internet tools die het leven gemakkelijker/leuker maken. Hieronder volgt mijn lijst aanraders.

http://delicious.com/
Hier kan je je internetlinks in opslagen en taggen zodat je overal toegang hebt tot je links.
Ook kan je de meest populaire links opzoeken en zo interessante sites leren kennen

http://www.last.fm/
Online random muziek beluisteren aan de hand van playlists van andere mensen

http://www.goodreads.com/
Juist ontdekt, hier vind je zowat alle boeken. Deze kan je dan oplijsten (te lezen, gelezen), punten geven, reviews schrijven. Ook kan je natuurlijk reviews lezen, andere boeken leren kennen. Dit is de lijst die ik al verschillende keren wou opstarten in excel, maar steeds in onbruik raakt.  Mijn online boekenrek is nog niet up-to-date, maar er wordt aan gewerkt

http://www.doodle.ch/main.html
Om polls te maken of activiteiten te plannen (waarop iedereen zijn beschikbare data kan weergeven)

http://www.picnik.com/
Gemakkelijk foto’s bewerken. Hoogstaande kwaliteit krijg je niet, maar je kan wel leuke effectjes bekomen

http://www.linkedin.com/
De professionele facebook. Handig als ik ooit eens van plan zou zijn om een klasreunie te organiseren. Leuk om te weten waar oude bekenden op professioneel vlak beland zijn.

http://www.bloglines.com/
Sinds ik zo’n heuse blogger geworden ben blijkt dit gemakkelijk om te kijken op welke site nieuwe berichten zijn verschenen en deze via hier te lezen. ’t is wel niet echt gezellig om via bloglines te lezen, want het oog wil ook wat en een mooie blog kan me best bekoren, maar ik blijf in elk geval bij.

http://picasa.google.com/
Om foto’s online te delen met anderen, in een site te planten, ….. Ik vind Picasa ook iets overzichtelijker dan Flickr (maar Flickr is wel iets mooier van design en het oog wil -wederom- ook wat)

http://docs.google.com
Om online documenten, tekst, spreadsheet, presentaties te bewaren en aan te passen. Het handige hiervan is dat je documenten kan delen met andere personen, en hier zelfs samen in werken. Geen problemen meer met versiebeheer en de documenten zijn op elke computer beschikbaar.

www.facebook.com
Hier zou ik een aparte post over kunnen open (heb ik trouwens al gedaan). Ik ben er nog niet uit wat ik hiervan vind, ik let in elk geval toch een beetje op wat ik hier online zet. Mijn collega’s moeten niet lezen dat ik aftel naar het weekend bijvoorbeeld, en mijn foto’s in bikini houd ik ook liever privé. Ik heb nog niet veel geëxperimenteerd, maar de mogelijkheden zijn hier ook legio. Eén van de mooiste toepassingen vind ik dat je een persoon op één van je foto’s kan linken aan zijn facebook-profiel. Dat heet dan “iemand taggen”, zo kan je ook foto’s opzoeken van één bepaalde persoon. Het gevolg hiervan is dan weer dat je helemaal niet onder controle hebt welke foto’s van jou op het web verschijnen en door al je “vrienden” te zien zijn.

Ontbreken er nog Tools in dit lijstje, dan mag je ze altijd doorgeven. Ik ben immers dol op “Tools” en op lijstjes