10 dagen vasten

2017-10-24T22:40:01+00:00februari 27th, 2010|Categories: Uncategorized|Tags: , |10 Comments

* “Gaat gij dan 40 dagen niet eten?”, mijn verbaasde collega’s als ik hen verklaar dat ik aan de vasten doe

* “Ben je katholiek?” de vraag die ik praktisch van iedereen krijg

* “Ik voel me precies zoals thuis”: zegt mijn collega bedeesd nadat ik hem heb afgesnauwd (1edag)

* “Vasten, da’s gewoon ne moderne naam voor regimen, belachelijk, ik heb trouwens liever een vrouw met wat pak aan” bromt mijn cynische collega

Maar soit … ik hou het nog steeds vol … geen chocolade tot pasen.
Ipv mijn dagelijkse chocomousseke (’t enige in ’t bedrijfsrestaurant dat nu eens ‘echt goed’ is) neem ik nu een stuk fruit, mijn favoriete chocomelkske wordt ingeruild voor ne koffie en ik pik niet meer de speculaaskes bij onze secretaris.

Ik moet zeggen dat geen chocolade pakken gemakkelijker is dan geen alcohol. Maar ik moet ook bekennen dat ik me nog wel heb bezondigd aan chips en gisteren als dessert ipv de chocoladeverleiding de appelcake heb gekozen.
Ik ontzeg me dus helemaal niet alles.

Maar misschien moet ik wel eens wat strenger zijn, want 2 snoepkilo’s zijn er de laatste tijd ongemerkt bijgekomen … en ik wil ze niet.

Daarmee ga ik me wat extra inzetten, ’t is de moment nu wel met zovelen zijn in onze missie.

En Annava, Annelies, Kelly, Mamasha, RietjeTine, Sofie, TessEster, Zita,  …. en al degenen die ik nog vergeten ben, ik ben benieuwd naar jullie eerste 10 dagen.

10 Comments

 1. rietje 27 februari, 2010 at 23:42 - Reply

  de geen koekjes lukt hier aardig… alleen ben ik deze week bezweken voor een paar van die chocolade koffiebonen… zo lekker… Alleen, de rijstwafels vliegen er hier wel door en het fruit ook plots… en zowaar: ik ben al een halve kilo kwijt… zonder dat dat de bedoeling was want ik ging pas over een paar weken eens grondig aan mijn lijn werken hihi Alleen deze morgen: de hagelslag bij dochter op haar boterham moest ik met haar delen… een korreltje voor moeke, eentje voor dochter enz… zo lief, daar kon ik toch geen neen tegen zeggen….

 2. Sara 28 februari, 2010 at 00:51 - Reply

  Na 2 chocoladeloze dagen merkte ik dat ik tegen alle verwachtingen in nog steeds gezwind rondliep, terwijl ik normaal toch wel om de paar uur een stukske nodig heb om te blijven functioneren. Ondertussen zijn er 11 dagen gepasseerd en ik heb nog niet gezondigd! ‘k Moet zeggen dat ik de laatste dagen toch extreem veel goesting heb in een stukske, en als ik er aan denk dat ik heel maart nog door moet. Pfff, niet gemakkelij… En al die eikes in de winkel steken mijn ogen uit!

 3. Annelies 28 februari, 2010 at 09:31 - Reply

  Ewel, mijn eerste 10 dagen zijn heel goed verlopen. Ik heb nog geen alcohol gedronken. Ik heb nog geen cola light (of andere frisdranken) gedronken en ik heb nog geen ongezonde tussendoortjes gegeten. Naast de gewone maaltijden heb ik dus nog niets anders gedronken dan water en nog niets anders gegeten dan fruit. En weet je wat? Ik vind het ongelooflijk SAAI. Die twee keer op café heb ik gewoon spuitwater gedronken. Van de 2 koffies met cakeje, chocolaatje en amaretto heb ik enkel de koffie genuttigd. Zonde vind ik dat, maar ja…

 4. Zita 28 februari, 2010 at 12:03 - Reply

  Die eerste tien dagen gingen bijzonder vlot. Alleen vrijdag heb ik gezondigd, maar dat was omdat we bij de schoonouders gingen eten en Schoonmama witte chocolademousse gemaakt had als dessert. Ik had kunnen weigeren, maar heb mijn portie toch opgegeten.

  Ik heb ondertussen wel besloten niet te wachten tot Pasen om te sapvasten. Ik ga de voorbereiding voor mijn sapvastendieet van de week beginnen en vanaf zaterdag ga ik sapvasten. Snoepen ga ik dus nog altijd niet doen.

 5. Kelly 28 februari, 2010 at 13:44 - Reply

  Ook nog niet gezondigd :) Nu ja, ik heb enkel chocolade afgezworen he… En ik heb er geen moeite mee, maar dat is waarschijnlijk omdat ik sowieso al niet zoooo heel veel chocolade at. Wel heel vaak choco op de boterham :) Maar dat nu dus niet meer…

 6. Lien 28 februari, 2010 at 15:30 - Reply

  Ik doe nu dus ook mee. Maar om een andere reden. Dag drie, en tot nog toe niet moeilijk. Maja, nog niet lang bezig en ik heb een extra reden natuurlijk!

 7. mamasha 1 maart, 2010 at 09:09 - Reply

  Aiai… Ik ging WEL alcohol drinken en GEEN chocolade eten. ’t Is de eerste dagen ’t omgekeerde geworden, maar nu zijn we toch al een dag of 3 chocoladeloos. Misschien moet ik mij in den alcool smijten om beter aan het bruine goed te kunnen weerstaan?

 8. Tine 3 maart, 2010 at 23:04 - Reply

  Ik ging dus gene chips eten en ik moet zeggen dat lukt aardig. Chocolade ging ik normaal blijven eten, maar ik heb er nog niet echt zin in gehad. Soep en fruit gaan er vlot in enja alcohol kan ik als studente moeilijk negeren :p dus de cocktails en pintjes lopen er nog gemakkelijk in :p

 9. […] een glimlach op mijn gezicht toen ik deze kop in de standaard las. En ik dacht, ocharme Annelies, Annelyse en Annava en alle anderen … (kijk, zo verslavend is dat bloggen nu al zie, dat ik spontaan […]

 10. Bol « Our little world 2 april, 2010 at 11:01 - Reply

  […] moet maar eens stoppen al die chocolade, want in tegenstelling tot anderen heb ik deze lekkernijen tijdens de Vasten niet uit mijn leven geband…Maar dat had ik dus […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.