Spinazipannenkoeken

Spinazipannenkoeken
Ik ben eigenlijk op zoek naar leuke recepten van gerechten die op ‘nen hip en ne wip’ klaar zijn.Want ik heb nog steeds mijnen draai niet gevonden nu Liv naar ’t school gaat.

Dit recept hoort eigenlijk niet onder de noemer ‘op nen hip en ne wip klaar’, maar als je de voorbereidingen de vorige dag doet (net als ik) komt het wel in de buurt.

’t resultaat was in elk geval nen aanrader. Hoewel Liv initieel zeer enthousiast was over ‘groene pannenkoeken’ was ze toch niet bijster enthousiast. Wat dan weer goed uitkwam voor Vic. Die pakte gretig de pannenkoeken met zijn vettige pollekes uit haar bord, terwijl Liv de worteltjes uit zijn bord prikte.
En de 30+ers, die aten netjes, zonder te smossen, met hun bestek … hun hele bord leeg.

Spinaziepannenkoeken

  • 400g bloem
  • 4 eieren
  • 900 ml melk
  • 5 el olie
  • 2 teentjes look
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 600g jonge spinazieblaadjes
  • 1 kg wortels
  • honing (of ahortsiroop)
  • tijm
  • visfilet

het deeg (dit kan je een dag tervoren maken)

  1. Roer de bloem, eieren en melk tot een glad beslag. Tips om brokken te vermijden… voeg de melk geleidelijk toe en zorg dat je steeds een glad beslag hebt alvorens meer melk toe te voegen.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de uisnippers glazig. Voeg look toe en roerbak de spinazie. Kruid met peper en zout.
  3. Mix het spinazimengsel door het beslag

De worteltjes (een dag tervoren)

  1. snijd de worteltjes in reepjes en kook tot ze zacht zijn. Giet af

De dag zelf

  1. stoof de worteltjes in boter, ahornsiroop (of honing) en tijm
  2. bak de vis
  3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak hierin op een matig vuur de spinaziepannenkoeken.
  4. Leg de spinaziepannenkoeken op een bord en verdeel er de worteltjes en vis in brokjes tussen