Mijn collega’s hebben toch zoveel chance met mij, en zeker degenen waar ik een buro mee deel. Sinds ik in mijn bakfase ben heb ik ze toch al een paar keer verwend. Vandaag waren ’t speculazen mannekes en vrouwtjes die ik hun presenteerde.

De speculaas, ’t is een echte soap geworden en dan heb ik jullie nog de helft hiervan bespaard.
Na mijn helse zoektocht naar speculaaskruiden, moest ik nog een goed recept vinden…

Maar nu … staat alles op punt.

Ik heb de speculaaskruiden in huis (met dank aan collega Marc), authentieke bakkersvormen (van den bompa gekregen), en een goed recept (merci Kristof).

En voila … hier het resultaat … heerlijk en goed van structuur. Klein minpuntje, doordat de speculaas zo rees is de vorm niet echt zo mooi meer.

speculaas1

Recept

350 gr. kandijsuiker
500 gr. bloem
2 eieren
250 gr. margarine
1 soeplepel speculaaskruiden (of eventueel naar ’t schijnt kaneel)
1,5 kleine lepel bakpoeder (ik heb een zakje van 15g gebruikt, maar misschien toch volgende keer iets minder om de vorm mooi te houden)
1 kleine lepel maagzout (bicarbonaat)
    
 
Werkwijze
Dag 1
Kneed de boter en de suiker.
Voeg eieren toe, dan de bloem en dan andere ingrediënten.
Goed kneden en een nacht laten rusten op een frisse plaats.
 
Dag 2
Uitrollen met de deegrol en uitsteken met een vorm
Bakken op 210°C gedurende 15min.
    

Enne … hierna stop ik ermee … met mijn postjes over speculaas.