De soep is een specialleke, zo speciaal dat ik thuis de enige was die ze mocht. Maar ik denk dat ik er wel mijn zusje mee kan plezieren, want zij stuurde me dit recept door

Ijskoude komkommersoep

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 2 el yoghurt
  • 1/2 l groentebouillon
  • bieslook
  • munt
  1. Verhit wat boter in een pan en  fruit het sjalotje
  2. Voeg de grofgesneden komkommer er aan toe en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen
  3. Doe er de groentebouillon bij en meng tot het kookpunt
  4. Kruidt met zout en peper en laat op een laag vuur doorkoken
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de fijngesneden munt en bieslook aan toe.
  6. Mix de soep, doe er de yoghurt bij en laat afkoelen.
  7. Serveer ijskoud met een blaadje munt

De quiche daarentegen werd -wonderwel- wel door iedereen gesmaakt. Dit recept vond ik in de libelle toen ik op een vrijdagavond hongerig bij de kapper zat. Een smartphone is toch een gerief, nu moet je tenminste niet meer stiekem pagina’s uit de boekjes scheuren.

Quiche met spinazie, tomaatjes en pijnboompitten

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 100g spekjes
  • 4 handen verse spinazie
  • 250g kerstomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 ml room
  • 4 eieren 
  • boter
  • peper en zout
  • taartvorm diam. 24cm
  1. Verwarm de oven voor op 180°, vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm, prik met een vorm gaatjes in de bodem
  2. Spoel de spinazie en zwier hem droog
  3. rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, en laat afkoelen
  4. Klop de eieren los met de room en kruidt met peper en zout
  5. Doe de spinazie op de taartbodem en overgiet met het eimengsel
  6. leg de kerstomaatjes erop en bestrooi met de spekreepjes
  7. Bak 25 a 30 min in de oven tot het ei voldoende gestold is
  8. Werk de quiche af met de geroosterde pijnboompitten en serveer