40 dagen bloggen, had ik dat efkes onderschat … waar is den tijd dat bloggen gewoon gemakkelijk was, de woorden vanzelf kwamen en het nog geen kwaad kon als de foto’s op een blog van slechte kwaliteit waren.  Gelukkig zijn er nog de random snippets.

  • Het is ongelooflijk hoeveel reacties ik heb gekregen op mijn loopbaanidentiteitscrisis en de loopbaanbegeleiding. Ik ben blijkbaar niet de enige in die situatie, wat misschien niet abnormaal is, we vergeten soms dat we niet getrouwd zijn met ons werk. Zoals een collega van me zei … ‘blijven op je werk’ is ook een keuze, of je zou daar toch bewust voor moeten kiezen, helaas staan we daar niet altijd zo bij stil.
  • Er zijn trouwens zekerheden in het leven … dat heb ik ondervonden tijdens mijn crisis … ik kan altijd eten en altijd slapen. (dat eerste vind ik wel een beetje jammer)
  • Na ons jaar ertussenuit was ik vergeten dat je lang op voorhand de schoolvakanties moet inplannen. Ik was dus grandioos te laat en ik vond voor de krokusvakantie enkel nog maar een zwemkamp, dik tegen de goesting van de kinderen en onder luid protest. De eerste dagen durfden ze nog niet toegeven dat het daar zo erg nog niet was, maar de laatste dag kwamen ze zeer enthousiast thuis met een brevet van 800m (Vic) en eentje van 1000m (Liv), dat is dan dubbel zoveel dan wat ik ook gehaald heb. Liv vertelde ook dat dit het enige kamp was (buiten het scoutskamp), waar de monitors gewoon met hen speelden in plaats van aan de kant wat te zitten kijken. De kampen van de Nekker zijn dus een aanrader (en ook zeer democratisch van prijs).
  • Liv gaat volgende week op bosklassen, we hebben aan Vic beloofd dat we elke dag vlees gaan eten … want het is toch ne stumperd … vegetariër tegen wil en dank.
  • Ik kreeg voor kerst een gietijzeren pot, en nu ben ik op zoek naar One Pot Wonders, maar dan de echte hé … recepten waar je echt maar 1 pot voor nodig hebt, en liefst nog een recept waar je de pot eerst op het vuur zet en daarna nog even in de oven, kwestie van alles uit die pot te halen. Ik kon alvast Nenoo overhalen om er eens over na te denken … handig, als je anderen het werk voor je kan doen.
  • We zijn hier thuis niet zo goed in planten, maar we hebben sinds kort opnieuw dezen topper. De plant hierboven gaat constant rond in de familie, het is de meest gemakkelijke plant die bestaat en er gaan constant stekjes rond in onze familie. Vroeger kreeg ik hem van mijn schoonmoeder, maar nu moesten we een knoopsgat verdergaan. Het is nog maar een schraal plantje nu … maar gegarandeerd staat hij deze zomer al mooi vol, het is een soort begonia trouwens (ik vermoed begonia metallica).
  • Liv is helemaal into taxidermy (het opzetten van dode dieren), ze zou graag eens een cursus ‘vogels opzetten’ volgen en kijkt tegenwoordig youtubefilmkes over het onderwerp.
  • Ik rijd de laatste jaren zoveel met de fiets, maar ik kan dus niet meer zonder handen rijden … wat niet alleen héél vreemd is, maar ook zeer lastig als ik tijdens het fietsen mijn jas wil open/dicht doen.
  • Liv is terug helemaal in de ban van Harry Potter en Vic wordt erin meegesleept. Beide kinderen lopen rond met een chinees eetstokje waar ze constant mee zwaaien en toverspreuken verzinnen. En morgen staat er een knutselsessie gepland … versier je toverstok.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

Ja, ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 8/40.
Meer info hier en alle deelnemers vind je hier