Ja, ik geeft het toe … sinds ik kinderen heb ben ik in mijn pipi-kaka fase … ik analyseer de vorm, de kleur, de hoeveelheid en zelfs de hardheid.
Ik verschoot dan ook toen ik in de comments ‘Jacques’ zijn opmerking op het krokodilleke las
Ik heb mijn kinderen altijd geleerd zoals het me altijd voorgehouden is:
Doe wel en ziet niet omme!
Zijn er echt mensen die niet kijken in de pot? Of doen jullie dat (net als ik) wel.
Daarmee, nog eens een nutteloze poll.
Laden ...
Weet je wat hier op het toilet ligt als lectuur? Slechts 1 boek: Kakafonie – de encyclopedie van de stront. Van Gerrit Komrij.
Een must voor iedereen die gezond wil blijven en dus in de pot kijkt!
Da’s weer zo’n poll die alleen van u kan komen hè! :-)
Als je je kinderen vlot op het potje wil laten gaan, is het aan te raden om het niet als ‘vies’ of ‘beschamend’ te beschouwen. Als zij ales uitgebreid willen bekijken, is dat geen probleem. Zolang ze het maar niet aan de feesttafel beginnen bespreken ;-)
Amelie en Pauline kiezen bekijken hun ‘werkjes’ ook altijd uitgebreid en plakken er dan een naam op. Alles passeert de revue: gewoon simpel worstjes, maar ook slakken, schildpadden en noem maar op.
Dus ja, we zijn genoodzaakt in de pot te kijken ;)
Bij mijn eigen producties kijk ik niet om, maar die van de kinderen worden wel geanalyseerd :-) Onlangs riep Spokie heel luid “Héé mama, dat is precies een letter!” en inderdaad, er lag een hoofletter H in de pot. Kleine Zoon wil ook altijd zijn pamperproductie bekijken. Dat vind ik maar niks, want dat is echt wel van dichtbij. Stinken man! Ik ben toch altijd blij als er mooie vormkes kunnen gemaakt worden. Dat betekent dat alles vlotjes passeert.
Jaja, Annelyse, qua eerste reactie van mij op uw blog kan dit tellen hé. De toon is gezet :-)
Het is belangrijk dat je kijkt, want stel dat het opeens blauw of pimpelpaars met rode stipjes is. Nou dan zou ik maar eens een bezoek aan de dokter brengen. Net als plas, dat is ook belangrijk om te zien, want aan die kleur is je gezondheid ook af te zien.
Ja natuurlijk kijk ik, hoe weet ge anders of ge den borstel ter hand moet nemen of niet. :-)
@An: ahaaa, slim antwoord.
@Flavie: welkom, graag nog meer van dat ;-)
idd typisch voor u om daar een poll over te starten :) haha!
Straffer zelfs, mijn dokter zegt dat ik daar altijd naar MOET kijken. Zeker bij kleintjes, die hebben al eens gemakkelijk last van wormen. En mijn zoon is altijd zo fier op z’n kakjes, dat is dan toch een plezier om er even bij stil te staan… wel niet te lang want klein of groot, ’t stinkt altijd!
Ik kijk ook, met zonder veel interesse, ik kijk alleen om te zien of hij volledig verdwijnt, of dat ik een handje (borstel) moet helpen.
onze potjestraining voor Arne is net succesvol afgerond, met toch wel heel wat moeilijke en stressy kakamomenten net voor hij naar school mocht!! Wij dus ook heel enthousiast reageren op elke geslaagde poging, ook bij onszelf :-)
Nu bestudeert hij ook zijn producties en doopt ze met allerlei gekke namen. We hebben zelfs al een ‘raceautokaka’ gehad!
Kon niet vermoeden dat mijn totaal van de pot gerukte opmerking aanleiding zou geven tot beschrijvingen die Godfried Bomans evenaren!
Zie hierover “Pieter Bas” hoofdstuk 2 “Vroegste herinneringen” :
“Derhalve werden er vier po’s op een rijtje tegen den muur geplaatst, de geboeders Bas zetten er zich op, en keken elkaar gespannen aan. Want het was zaak wie hem het eerste ‘eruit’ had.
…..
En wij bezagen het werk met de ogen van kenners, die weten wat de prijs is, en zeiden dat het een ‘knaap’ was, terwijl de gelukkige eigenaar met een dankbaar lachje de hulde in ontvangst nam.
niet te geloven … er is dus echt 9 man dat niet omkijkt!!!
Saskia dacht da ze perongeluk op de verkeerde knop had geduwd dus…
Je kan omkijken op 2 momenten: onmiddellijk na de productie en/of na het doorspoelen! Dus die 9 ‘ongelooflijken” hoeven niet noodzakelijk tot viespeuken (ofte remspoorachterlaters) betiteld te worden!