Pilav

 

Deze keer een snel receptje van mijn eigen zusje … dat moet wel goed zijn … en dat was het ook, zeeeer goed … althans voor Bjeurn en mij … de kinders lusten blijkbaar geen perziken … héhé, soms vraag ik me af wat ze wel lusten buiten boterhammen met coco (op zijn Vic’s)

Pilav – voor 4 personen

  • 1 ajuin
  • Varkensvlees
  • groot blik tomatenconcentré
  • 1 kl sambal oelek
  • 1 scheutje ketjap
  • Groot blik perzikken
  • ev. wat rauwkost om erbij te serveren
  1. Ajuin fruiten in de pan
  2. varkensvlees toevoegen (in stukjes) en bakken.
  3. Tomatenconcentré erbij doen
  4. kl sambal oelek, scheutje ketjap op einde erbij.
  5. Sap van een blik perziken bijgieten.
  6. 15minuten laten stoven (zorgen dat het niet aanbrandt)
  7. Rijst klaarmaken (1 kop rijst, 2 koppen water en 1 bouillonblokje … deksel erop tot het kookt, daarna véééél roeren zodat het niet aanbakt)
  8. Perziken toevoegen.
  9. Serveren met ev. wat rauwkost om toch wat groenten binnen te hebben