Vraag eens naar het succesrecept van een ander … dat is meestal een garantie op … succes !!!

Valerie, één van de vriendinnen van het stikmachien, gaf me het recept van haar perenflan.
Perenflan, dat spreekt me niet zo meteen aan, maar nadat Valerie ermee getrakteerd had in de naailes, veranderde ik van mening (vooruitschrijdend inzicht noemt men dat).

Ik kreeg het recept en het mocht zelfs gepubliceerd worden (wat goed uitkomt, want ik heb hier al zo mee gescoord, dat ik op mijn beurt ook het recept al mag doorgeven)

Perenflan

Perenflan

  • 1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
  • 2 peren (voor mij mag er zelfs nog een 3e) (en als je geen zin hebt om te schillen mogen ook peren uit blik)
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 3,3 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. maïszetmeel

Bereiding  

1. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.
2. Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Verdeel de partjes peer in schijfjes en schik dakpansgewijs in de taartvorm.
3. Klop de eieren los in een mengkom als voor een omelet. Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed dooreen. Doe er tot slot de room bij en meng goed.
4. Giet de eierflan in de taartvorm over de schijfjes peer.
5. Schuif de taartvorm in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak gedurende 40 min (de laatste 10 minuten kan je er optioneel nog amandelschilfers op strooien). Laat nog een vijftal min kleuren onder de grill.

Afwerking
Dien de taart lauw op met een bolletje vanille-ijs of eet hem gewoon koud