Ik keurde gisteren mijn man zijn minnares goed #bierproeverij #bier #brouwer #brouwerijde5idioten

Een tijdje geleden, toen de dagen al proefden naar zomer, maar de avonden nog niet zwoel waren (maar een tent en gasbrander kunnen veel goedmaken) werden we voorgesteld aan de minnares van onze mannen.

Wij, wij zijn de vrouwen van 6 mannen met een uit de hand gelopen hobby.
Het begon met het brouwen van slecht bier “ne retour”, en het is uitgegroeid tot een brouwerij in een kelder (de kelder van één van de andere vrouwen al een chance).
De brouwerij heet “De 5 idioten” (en ze zijn met 6, het is dus de vraag wie van de 6 geen idioot is), en het bier heet “Minnares”.

Ondertussen zijn er al minnaressen in allerlei kleurtjes en maten … een blonde, een bruintje, een amber, een witte, een hoppige, nen 33’er en 75’er …..

Die avond werden alle bieren voorgesteld in een heuse proeverij. Ettelijke invulbladeren hebben we moeten invullen over de kraag, de smaak, de pareling, de nasmaak, de kleur … van het bier.
Ook was er een blinde proef waarbij we de minnares moesten evalueren tussen de klassieke bieren van dezelfde soort. Bij mij eindigde “de minnares” steeds op de 2e plaats … niet slecht, en op de plaats waar een minnares hoort te staan ;-)

Maar niet enkel de bieren werden voorgesteld, ook de website en de glazen (die ik persoonlijk zeer schoon vind voor een bierglas)

Puik werk voor een uit de hand gelopen hobby.
En goed nieuws, want het bier bestellen kan hier (wel af te halen in Elewijt), of je kan ons natuurlijk eens komen bezoeken en dan vloeit het bier gratis.

En ondertussen … is mijn man op stap met zijn maten en zit ik op mijn terras met zijn minnares.

Mijn man is op stap en ik zit op t terras met zijn minnares #brouwerijde5idioten #minnaresbier