image

Margriet haar taart

Op elk familiefeest bakt mijn oma taart. Kaastaart, mokka-taartjes, rijsttaart, …. maar hetgene waarvoor je echt snel moet zijn, is haar ‘befaamde’ chocoladetaart …. zaaaaalig !!!! (en simpel, net zoals ik het graag heb)

*en heb ik al gezegd dat mijn collega’s zoveel chance hebben met mij?*

Oma Margriet haar chocoladetaart

BISCUIT

  • 4 eieren (voor een grote taart 6 eieren, en dan de regel van 3 toepassen voor de rest van de ingrediënten)
  • 200 g suiker 
  • 200 g bloem gemengd met wat cacao (zowat een 10% voor de wiskundigen onder ons) 
SMEERSEL
  • 200 g room
  • 200 g zwarte chocolade 
  • zakje vanillesuiker
SMEERSEL
  1. Kook de room en doe hierbij een zakje vanillesuiker
  2. Breek de chocolade in stukjes
  3. Giet de kokende room op de chocolade en meng tot een gladde massa
  4. Laat zeker 2u afkoelen in de frigo
BISCUIT
  1. Klop de eieren met het suiker tot een luchtige wite massa (lang genoeg kloppen, zeker 10min)
  2. Voeg hierna de (gezeefde) bloem erbij
  3. Zet in de voorverwarmde oven op 175° (45min afhankelijk van je oven)
  4. Haal de biscuit uit de vorm en snijdt hem middendoor
  5. Haal je smeersel uit de frigo en klop deze op 
  6. Smeer het smeersel tussen de biscuit en daarna ook er bovenop en langs de zijkanten