Petunia's pompoensoep

Wat krijgen we nu … wordt daar nog eens gekookt ten huize Annelyse?

Ah ja
… maar dan wel assortie met ons Petunia hare nieuwen tenu (ge dacht dat ge er vanaf waart hé … mispoes)
… en natuurlijk ook simpel, want voor gecompliceerde uiterst verfijnde gerechten moet u niet hier zijn


Petunia’s pompoensoep (let op de alliteratie)

  • 1/4 pompoen
  • 3 kleine wortels
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 20g boter
  • 1 liter water
  • gecondenseerde ongesuikerde melk/ melk / room
  • enkele laurierbladen
  • 2 bouillonblokjes
  • zout en peper
  1. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes.
  2. Laat de boter smelten en laat de ui er even in braden.
  3. Voeg er de pompoen, de wortel en de aardappel aan toe.
  4. Voeg er dan ook het water, het bouillonblokje en de laurierbladen aan toe.
  5. Laat 20 minuten pruttelen met deksel.
  6. Haal de laurierbladen eruit en mix lang totdat je geen stukjes meer ziet.
  7. Voeg de melk/room toe en laat nog even sudderen.
  8. Breng op smaak met zout en peper!

En als je dan vindt dat de soep te flauw is, kan je nog altijd raad vragen aan mijn schoonmama, maar haar tips zijn de volgende… zeker 2 bouillonblokjes per liter water, wat curry, paprikapoeder, tomaten of tomatenpuree ev. een kruidenkaasje toevoegen.