Vic zijn konijntje* showt de massalasaus … ik had er nog nooit van gehoord … wat een zonde.
En dit maakten we op aanraden van Katrien.
- Kipfilets
- Pot tikka massalasaus
- diepvriesprinsessebonen
- rijst / pasta / (gebakken) patatjes
- maak boontjes klaar in microgolf … enkele eetlepels water overgieten, afdekken … 5min op900W, wat roeren en nog 8min op 900W
- maak rijst/ pasta/ patatjes ( gebruik wat je nog overhad van de vorige dag)
- Bak kipfilets (of doe ze zoals mij eerst in kleine brokjes
- Voeg saus toe aan de gebakken kip
- serveer
* gekregen bij de geboorte van nichtje Lili … zelf ontworpen en gemaakt door Lili’s mama. Liv en Vic zijn zot van hun konijntje!!!
Mjam, Indisch. Er zijn veel van die Indische sausen en kruidenpasta’s. De lekkerste is volgens mij de balti-pasta ( http://www.pataks.co.uk/products/balti-paste.aspx ) Zelfde procédé: bak kip, groentjes (paprika en rode ui bv), voeg kruidenpasta toe en dan room/yoghurt/kokosmelk. Serveren met rijst. Maar rijst duurt natuurlijk wel 20 min en valt niet in de categorie snel klaar. Tenzij je de dag voordien een dubbele portie gemaakt had. Dán telt het wel als een van je superrappe menus.
Ha, dat is hier een favoriet. Je kan (in de Delhaize o.a.) ook van die zakjes kopen om zo’n saus te maken.
Nog een tip: mango chutney erbij serveren. Goddelijk.
Hier ook zot v d konijntjes…
Ik ga t gerecht eens proberen, want hier zijn we zot v alles watwe met rijst kunnen maken.