Zin in nog een stukjeFormeel is de benaming chocoladetaart, maar voor mij valt dit onder verrukkelijke chocomoussetaart.
Heerlijk voor de chocoladeliefhebbers (zoals ik), voor herhaling vatbaar dus.

Het receptje vind je hieronder, geen tijd echter om nog wat over koetjes en kalfjes te praten, want ik moet in mijn sportkleren springen om deze caloriebom er te gaan aflopen.

 

Verrukkelijke chocomoussetaart

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 140g echte boter 
  • 140g fondant chocolade
  • 140g poedersuiker (70g + 70g)
  • cacaopoeder (ongezoet)
  • bakpapier
  • boter om de taartvorm in te boteren
  • Springvorm

Bereiding

  1. Splits de eieren. Het eigeel mag al in de mengkom, het eiwit in een kom waar je ze kan in stijfkloppen
  2. Voeg 70g poedersuiker bij de eierdooiers en klop tot alles goed luchtig is en de kleur gebroken wit is
  3. smelt de boter met de chocolade
  4. Klop het eiwit op, voeg de resterende 70g poedersuiker toe en klop het zeer stijf
  5. Meng het boter/chocolade mengsel met het eidooier mengsel (handgarde om luchtigheid te bewaren)
  6. Voeg ook het eiwit toe en meng voorzichtig door elkaar
  7. Leg bakpapier op de onderkant van de springvorm en vet de zijkanten in met boter
  8. Voeg 3/4 van het mengsel toe en bak 20-25 min in de oven op 180°C
  9. Laat de rest van het chocolademengsel opstijven
  10. Als de chocoladetaart gebakken is, laat je deze volledig afkoelen
  11. Draai de nadien de taart om en smeer  met een spatel de afgekoelde chocoladeschuim bovenop de taart
  12. strooi nog wat cacaopoeder op de taart