bananencake

Willen de kinders ineens geen bananen meer.
En dat is nog zo gemakkelijk om zo nu en dan eens mee te geven naar ’t school, op een woensdag bijvoorbeeld, geen bokes smeren, drinkbus vullen, een banaan, en klaar.

In plaats daarvan willen ze nu altijd een geschilde appel in stukjes.

De bananen blijven ostentatief zitten in de bananendoos (want Liv vindt bananen niet leuk, dan moet ze de schil in de vuilbak doen)

Daarmee … deze keer eens iets anders … bananencake (met een recept van de Piet). Ik vond het heerlijk, Bjeurn vond het maar niks en Liv lustte het ook niet. In elk geval, een goed recept voor overrijpe bananen.

Bananencake à la Piet

  • 3 overrijpe bananen
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte suiker
  • 1 ei
  1. Zorg ervoor dat de 3 bananen overrijp zijn zodat je ze goed kan prakken of platdrukken tot puree in een kom.
  2. Voeg 1 extra eetlepel natriumbicarbonaat (bakpoeder) aan 250 gram zelfrijzende bloem en roer goed door elkaar.
  3. Neem een garde en klop de bloem goed door de bananen.
  4. Neem een andere kom en doe er 125 gram zachte boter en 125 gram witte suiker in. Meng de boter goed met de suiker met behulp van een garde of een elektrische mixer met kloppers.
  5. Voeg er dan een geheel ei aan toe en klop opnieuw goed door elkaar.
  6. Voeg het botermengsel bij het banaanmengsel en meng met de garde tot een mooi homogeen deeg.
  7. Bak 45min tot 60min op 180°C

 

bananencake