Ik moest iets gezonder maken, zei Bjeurn.
Dus ik dacht me aan brood te wagen … maar niet zomaar ‘een brood’.
Deze keer werd het bananenbrood. Nen aanrader … super lekker. En volgende keer wordt het weer wat anders zekerst (misschien eens is iets gezond, want het bananenbrood … ’t is feitelijk meer bananencake)
- 500 g rijpe bananen (ongeveer 3 bananen)
-
250 g zelfrijzende bloem
-
125 g suiker
-
125 g zachte boter
-
1 eetlepel bicarbonaat
-
1 ei
-
rozijntjes
- gehakte walnoten
Maak massa 2: Meng de suiker met de boter. Voeg het ei toe en meng eronder
Giet massa 2 bij massa 1 en meng alles goed
Doe er rozijntjes en stukjes walnoot bij
Stort in een bakvorm en bak gedurende 45 minuten à 1 uur in een oven van 180 graden.
Waarom je twee massa’s nodig hebt, dat weet ik niet. Dat moet je aan Piet vragen.
[…] Dit recept heb ik hier gepikt. Ik moet bekennen dat ik het nog niet heb uitgeprobeerd, maar Annelyse maakt altijd […]
[…] de meeste recepten voor bananenbrood wordt een pak suiker toegevoegd, zoals ook mijn vorige, maar bij Iris vond ik dit recept waarbij geen extra suiker wordt […]