Vissaus

Voila, ik ben eraan begonnen… het maken van jullie receptjes in chronologische volgorde.

Elk receptje dat ik uittest verdient een eigen post en alle recepten kunnen via de button linksonder “snelle recepten” worden geraadpleegd.

Het recept van An mocht de spits afbijten

  • Aardappels
  • Preiringetjes (al dan niet vers of uit de diepvries)
  • Wortels
  • Visfilet (vers of uit diepvries)
  • Vissaus (kant en klaar of poeder uit een Knor-zakske)
  1. Aardappelschijfjes met preiringetjes en wortelschijfjes in een microgolfkom met een beetje water (afdekken en gaatjes inprikken)
  2. Na 10 minuten vis mee bij de microgolfschotel voegen en nog 10 minuten laten verder garen
  3. Ondertussen vissaus (ik gebruikte een knor-zakje, wat een uitvinding) maken.
  4. Kruiden met peper en zout

“’t is een beetje een smoske, maar lekker en weinig omzien naar” zei An nog… en inderdaad … zeer lekker. (enkel Vic moest er niets van hebben, maar hij lust tegenwoordig ook geen bokes met choco meer, dus ik denk dat daar iets anders achter zit)
Het enige nadeel is dat de patatten toch wel 20 minuten nodig hadden om te garen in die hoeveelheid in onze microgolf. Dit lijkt me trouwens perfect voor in een stoomoven (die ik natuurlijk in mijn nieuwe keuken ‘moet’ hebben).

Het was ook de eerste keer dat ik zo’n sausje gebruikte, meestal maak ik geen saus of fabriceer ik zelf iets, maar dit is echt voor herhaling vatbaar… het hele recept trouwens.