Anders omgaan met kerstkado’s

2017-12-27T13:55:21+00:00december 27th, 2017|Categories: Simplify|Tags: , |11 Comments

Alhoewel ik de kerstperiode héél gezellig vind, heb ik een dubbel gevoel bij al die kadotjes, de Sint is nog maar net langsgekomen en we hebben thuis al zoveel !!!

Al jaren zijn we wat zoekend naar een oplossing, zo was er een jaar dat we allen een flanellen dekbedovertrek kregen (een zaligheid) en zo was er ook een jaar dat iedereen van het gezin iets voor in het huis kreeg (een lichtarmatuur bijvoorbeeld). Vorig jaar waren we onderweg en waren kadotjes sowieso geen optie en toen ontstond een nieuw idee … als kado gaven we een bedrag aan het goede doel, daarvoor kozen we toen de oprichting van een pelgrimsherberg door vrienden die we onderweg hadden ontmoet. De kinderen hadden daar zoveel deugd van, dat ze vroegen om dit het jaar nadien terug te doen.

Dit jaar pakten we het nog iets ludieker aan, elk gezinslid koos een goed doel en de verdeelsleutel werd bepaald door een gezelschapspellekesmarathon met onze favoriete spellekes.

Het is algemeen bekend dat gezelschapsspellekes nooit gezellig eindigen ten huize Annelyse, maar we slaagden er relatief goed in de crisissen te negeren.
Ik was trouwens zo dankbaar dat de dresscode “trainingsbroek” was en dat we ons er ook cullinair gemakkelijk hadden van af gemaakt met de chipsschotel uit “Honger” dat mijn kerst al niet meer verpest kon worden.

Als goede doelen kozen we trouwens Veeweyde, Artsen zonder grenzen en MS liga uit … de kinderen waren het er unaniem (gebeurt anders nooit) over eens dat Veeweyde het schoonste doel was en Vic pakte ook nog eens de overwinning !!! Hoera voor Veeweyde en mijn excuses aan de MS liga dat genoegen moet nemen met het kleinste aandeel.

 

11 Comments

 1. Kaat 27 december, 2017 at 14:13 - Reply

  Dat gij een inspirerende madam zijt. Altijd weer. Ik heb het gezegd.

  • Annelyse 27 december, 2017 at 14:39

   gij ook (wij zijn gisteren naar het vliegbos geweest om vliegtuigen te spotten ;-) )

 2. Greet 27 december, 2017 at 14:38 - Reply

  Wat een geweldig concept! Ik ben helemaal fan.

  • Annelyse 27 december, 2017 at 14:39

   Wij ook, en belangrijker … de kinderen ook !!!

 3. monik 27 december, 2017 at 15:02 - Reply

  Van onze jongste kregen we een boom-box van bos+ voor het bosbehoud, die box kunnen we planten in hun tuin en dan wordt het zomereik of een andere inlandse boom. De oudste heeft in onze naam gestort op Vluchtelingenwerk en we gaven hen een abonnement op Apache Leuk hé zo’n kadoos

  • Annelyse 27 december, 2017 at 15:15

   Oh ja … echt wel

 4. Elke 27 december, 2017 at 20:23 - Reply

  Mooi! Wij doen al jaren niet aan grote kerstkado’s, het is zoals je zegt “de Sint is net gepasseerd” dus wij kiezen resoluut voor kleinigheden die we kunnen gebruiken of een tripje of goede doelen. Het maakt dat de kerstdagen niet draaien om krijgen maar om samenzijn wat belachelijk klef klinkt, maar eigenlijk wel waar is!

 5. gerhildemaakt 29 december, 2017 at 12:49 - Reply

  Schitterend! Ook fan van de dresscode trowuens. :-)

  • Annelyse 29 december, 2017 at 12:55

   Awel, ik kleed me graag eens op, maar na een tijd ben je dat toch ook weer beu hé

 6. Le petit requin 9 januari, 2018 at 13:41 - Reply

  Zalig idee om de verdeelsleutel met een spelletjesavond te bepalen :-)

  • Annelyse 10 januari, 2018 at 09:01

   Ik had er wel wat schrik voor want omgaan met winst en verlies is moeilijk bij de 2 kinders hier. Maar al bij al is het goed gekomen.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.