Omdat ik de nieuwe klopper nog eens moest uittesten heb ik vlug een chocomouske gemaakt.
Hierna zal ’t gedaan zijn, want ik ben volop aan ’t proberen de zwangerschapskilo’s eraf te krijgen en bijgevolg moet Bjeurn het merendeel van mijn baksels opeten. Hij heeft me trouwens de opdracht gegeven om eens iets gezond te maken, maar ja … gezond is niet zo leuk als lekker.
Toch is dit een ‘light’ chocomousse. De eigelen zijn niet mee verwerkt. (Iemand een tip wat je met eigeel kan doen?)
Licht chocomousse- 1 eiwit per persoon
- 1 stuk zwarte chocolade per per persoon
- 1 eetlepel suiker per persoon
Klop de eiwitten stijf
Voeg de suiker geleidelijk toe
Smelt de chocolade in de microgolf en voeg toe aan het eiwitmengsel.
Dzju, waarom woont ge zo ver?
Je kan eigeel gebruiken voor spaghetti carbonara. Nu weet ik ineens weer wat ik volgende keer kan doen met het eiwit dat ik dan over heb. ;-)
@Kristien: mercikes voor den tip.
@Isabel: tja ;-)
Eidooier kan je gebruiken om koekjes of sandwiches mee te bestrijken zodat ze er mooi glanzend uitzien. Ik heb ook al koekjes of taart gebakken waarvoor je een ei en een eidooier nodig hebt, geloof ik. En natuurlijk: sabayon! Superlekker en dan ben je meteen een aantal eidooiers kwijt. Dat zijn wel allemaal calorierijke tips, besef ik nu… Niet meteen bevorderlijk om die zwangerschapskilo’s kwijt te geraken.
@Lichtindeduisternis: ’t vloekt een beetje hé. Light chocomousse en dan den eidooier ergens anders in gebruiken :-)
Ik heb het omgekeerde en blijf altijd met eiwit zitten dat ik dan uiteindelijk weggooi. Want van meringues krijg je op den duur ook wel genoeg. Volgende keer ga ik er eens chocomousse mee maken. Ook de light versie, die ik dan samen opeet met mijn zelfgemaakt ijs vol met room en eierdooiers ;-).
Ik dacht toch ook direct aan een calorierijke sabayon, lekker met een bol vanille-ijs erin. Anders in de omelet kappen of roerei maken en serveren met een slaatje.
[…] 2 eierdooiers (en met de eiwitten kan je bijvoorbeeld dit maken) […]
[…] Op een regenachtige dag vond ik dit recept in de ‘Kook’ (het boekje van de spar). In het boekje van de spar stonden deze koekjes samen met Sabayon, wat ik enerzijds een rare combinatie vind, aangezien er in totaal 9 eigelen vereist waren en slechts 1 eiwit. Ik pakte het wat slimmer/economischer aan en met de 4 resterende eiwitten maakte ik nog chocomousse. […]