Afstand 44km – Hoogtemeters 447 – Bestemming  Setúbal – Overnachting via vrienden in het prachtige Olival de Sao Félipe 

Ondanks de regen was het vandaag een magnifieke dag, en dat lag volledig aan de mensen met wie we in contact kwamen. 

Het eerste deel van ons verblijf in Portugal kampeerden we vooral …daar is zeker niets mis mee, maar na een tijdje mis je toch wel wat interactie met andere mensen en zo deden we aan Warm Showers … eerst bij Mafalda en Morten en daarna bij Filipa en João. 

Bij Filipa en João bleven we uiteindelijk zelfs 4 nachten, terwijl we initieel gevraagd hadden om 2 keer te kunnen overnachten. Het was deze morgen niet gemakkelijk om te vertrekken. 

Maar na een uitgebreid ontbijt met pannenkoeken (die hier niet zo traditioneel zijn) en daarna nog een koffie op een terras was het toch zover … het afscheid. Voor iedereen moeilijk … de kinderen hadden elkaar eindelijk gevonden, en wij voelden ons wel echt heel goed bij Filipa en Jaõa.

Het was wel grappig dat 5 minuten nadat we vertrokken de regen losbarstte en we al een bericht kregen “Oh no … rain … Come back!!! ”
Wij zaten echter al op de ferry toen we dit zagen … en we hadden een nieuwe afspraak.

Via dorpsgenoten kwamen we in contact met Jeanine en Jaap, in het prachtige Olival de Sao Félipe.

En zo kwamen we na een dag vol regen hier terecht, en we werden zeer hartelijk ontvangen (de kinderen  zijn trouwens zo blij om nog eens Nederlands te kunnen  praten) en meegenomen naar een goed restaurant (en we houden van de restaurants die ons worden aangeraden)
Groot was onze verbazing toen we in één van de prachtig gerenoveerde molens mochten overnachten.

Wij zijn echt met ons gat in de boter gevallen en we geloven door deze trip steeds meer in de schoonheid van de mens.

Ik quote Liv hieronder

Dit is zo mooi dat ik het zelf niet beter had kunnen dromen