Rustdag – Afstand 28km 

Vandaag was het een rustdag met als doel om het getijdeneiland Lindisfarne eens te bezoeken. Lindisfarne is enkel te bezoeken via een weg die alleen bij eb vrijkomt … vandaag was dat tussen 8u20 en 14u25 … een blitsbezoekje dus.

Eng is het niet, om op een straat in de zee te rijden (dat deden we verleden jaar ook al bij passage du gois in Frankrijk), maar de straat was op bepaalde plaatsen wel nog goed met water bedekt (en zout water is niet goed voor onze fietsen … terwijl ik schrik had dat mijn schoenen zouden nat worden dacht Bjeurn aan het materiaal)

Het Lindisfarne eiland bleek de moeite, we bezochten de kerkruïne en fietsten langs het kasteel. Maar we genoten ook van het zicht op dit vissersdorpje en van de natuur door krabjes te zoeken (ze zitten onder de dikke stenen in het water), door zeehonden te spotten en te proberen lokken (dat laatste lukte jammer genoeg niet).

In de namiddag klommen we terug naar boven, en spendeerden we de rest van de namiddag aan schoolwerk, fietsenonderhoud (en plakken van lekke band n°2), een spelletje schaak met Vic (die nog steeds niet tegen zijn verlies kan) en wat socializen met onze buren op de camping. 

Deze avond lazen we opnieuw voor in Harry Potter en ineens schreeuwde Vic dat ik moest stoppen omdat het te eng was …vreemd, want het eerste boek lazen we uit en dat vonden ze geen van beide eng. Misschien ligt het aan de vermoeidheid of moeten we toch Harry Potter laten voor wat hij is en ons aan een ander voorleesboek wagen. Ik dacht al eventueel aan Kruistocht in spijkerboek of een andere Thea Beckman … of als jullie andere voorstellen hebben … laat maar komen.