Afstand 62km – Hoogtemeters 494 – Bestemming Ednam  (Schotland) – Overnachting Houndridge Farmhouse

Waar Vic gisteren nog schrik had van het Harry Potter verhaal werden er vanmorgen weer rollenspellen gespeeld over knuffels die studeerden aan Zweinstein en die Smekkies in alle smaken aten. Nog een tweede kans geven misschien … onze Harry.

We sloten Engeland af met het schoonste stukje van de Oostkust.

En vanmiddag reden we eindelijk het lang verwachtte Schotland binnen … en alsof het zo moest zijn begon het ineens te regenen en waren we in een mum van tijd doorweekt.

Op onze camping aangekomen merkten we dat dit weer een caravan camping was. Gelukkig waren de eigenaars inschikkelijk en mochten we toch een nachtje blijven, want fietsers wegsturen dat vonden ze toch wat zielig.
We raakten aan de praat en toen we vertelden dat we van België kwamen was het ijs helemaal gebroken, hun schoonzoon Bram was immers ook van België afkomstig.

Jacky voerde ons met de auto naar de winkel voor inkopen en we kregen een prachtig plekje op de camping, die we helemaal voor ons alleen hadden.

Het eindigde super … een geweldig terein met schoon uitzicht en een kampvuur met Bram, die zijn voorraad Duvel trippel hop met ons deelde.
Bram is een globetrotter en heeft al zowat overal gezeten, maar maakt nu houten meubels van palletten waar we danig van onder de indruk waren. Ik geloof dat Bjeurn ook al droomt van de togen die Bram bouwt (binnenkort te bezichtigen op hoplerwood.com)

Wat we opmerken is dat hoe noordelijker (of misschien hoe minder toeristisch) we trekken, hoe meer leuke ontmoetingen we hebben …en daar moeten we zelfs geen moeite voor doen.