Afstand 36km – Hoogtemeters 207 – Bestemming Canos de Meca (Spanje) – Overnachting camping Pinar San Jose

Wederom een mooie dag … net zoals thuis zijn sommige dagen leuker dan andere en dit was een goeike.

Eerst was er wat pret met de bidsprinkhaan, als het aan de kinderen hadden gelegen hadden ze hem meegenomen aan een koortje als leiband.
Voorts wat leuke ontmoetingen.

De Duitser die onze fietsen bewondert is de eigenaar van de truck en hij is onderweg aar Afrika waar hij gaat rondreizen.

De 2 Duitsers waarmee Bjeurn aan het praten is wonen nu in Spanje maar hebben al ongelooflijk veel gereisd met hun (toenmalig?) gezin. Werken … zaak verkopen en rondreizen of voor enkele jaren elders vestigen, zo deed één van de mannen het. Ze verwenden ons met bier en nuga, wij gaven een lat Belgische chocolade in ruil.

Ook kwamen we deze tegen, een mercedescamper van 52 jaar die zelfs de Andes al heeft doorgetrokken. De campertruck is van een Duits koppel, dat hun zaak verkocht toen de kinderen het huis uitgingen en voor jaren begon te reizen door Noord en Zuid Amerika. Nu wonen ze in Santa Klara in Portugal (blijkbaar een hippie-dorpje).

Liv is trouwens heel goed in het verkrijgen van een rondleiding.

Ook de rit was de moeite

Alsook de bestemming … alhoewel ik al in het vorige dorpje wou stoppen, Vejer de la Frontera is immers zo’n gezellig surfdorpje waar een aangename sfeer hangt, met surfers in het water, de busjes op de parking en anderen in de bar. Jammer genoeg ook een gesloten camping. Maar niet getreurd … naar ’t schijnt is Tarifa ook zo en daar passeren we overmorgen.

Dit is een typisch huiselijk tafereeltje, Bjeurn kookt, Liv leest op de ereader en Vic speelt een spelletje op de gsm.