if running is difficult run more

De tweede week in mijn marathontraining is van start gegaan.
Vorige week voelde ik me moe en energieloos en deed ik enkel het hoogstnoodzakelijke … werken, koken, wassen …. en kroop ik eens op tijd in bed. Ik liep maar 5,5km (en dan nog wel omdat ik aan Liv beloofd had om samen met haar eens een wedstrijd te lopen).
Bij zo’n tamme week voel ik me dikwijls schuldig en lui, maar de luie week heeft wel geholpen.
Deze week voelde ik me als herboren … goed gezind en vol energie.

Ik liep wel 6 keer, maar zeer gevarieerd.
Zo liep ik eens ’s nachts met Liv en Bjeurn en onze runlight op een donker modderig mountainbike parcours …. een nighttrail zou je het kunnen noemen.
Zo liep ik van ’t werk naar huis, en 2 dagen later van huis naar ’t werk, en zo liep ik eens met loopvriendinnen een leuke toer langs de Dijle en de Zenne.
Ik liep dus vrij veel … maar door de variatie voelde dat niet zo … zo moet dat zijn

Night trail run

 

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 54 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,5 kg

Training 1: 5.22 km – 25m:25s – 04:52 min/km
Een snel avondloopje

Training 2: 11.66 km – 1h:05m:39s – 05:38 min/km
Van ’t werk naar huis gelopen, mijn fiets liet ik op ’t werk achter. Het lopen ging vlot, maar de weg naar huis is altijd bergaf en wind mee.

Training 3: 4.72 km – 34m:25s – 07:17 min/km
Nighttrail met Bjeurn en Liv, tijdens Vic zijn voetbaltraining.
Als we het moeilijke parcours en de plaspauze in rekening nemen hebben we nog een mooi tempo gelopen. Liv vond het echt geweldig “Dat moeten we echt meer doen, zo met ons drieën gaan lopen!!!”, klonk enkele keren enthousiast.

Training 4: 11.78 km – 1h:10m:09s – 05:57 min/km
Van huis naar ’t werk gelopen, om 6u gestart op een lege maag … ik vond het moedig van mezelf.
Bjeurn vroeg me of ik me de rest van de dag niet raar voelde … eigenlijk alleen maar hongerig … ik moest een koek van 400 kCal uit de automaat draaien om daar wat bovenop te geraken.

Training 5: 15.50 km – 1h:35m:06s – 06:08 min/km
De duurloop samen met de loopvriendinnekes. Tof gezelschap en eens een toertje dat ik nog niet kende … dat is sowieso een goede combinatie. Ondanks de geslaagde eindejaarsreceptie van de dag voordien.

Training 6: 5.23 km – 36m:36s – 07:00 min/km
Rustig loopke met Liv. Liv haar tempo gaat erop vooruit, want ik heb niet op pauze geduwd toen ze viel en ook niet toen ze een tijd later begon te bokken en weigerde verder te lopen. Toch heeft ook zij van dit loopke genoten (de valpartij en het bokken waren ook weer even snel terug vergeten)