Afstand 20km – Hoogtemeters 10 – Bestemming Isla Christina (Spanje) – Overnachting camping Giralda 

Het was moeilijk om terug Spanje binnen te varen (“varen” want net zoals bij de noordgrens is de scheiding tussen Spanje en Portugal een rivier), we hebben het immers heel goed gehad in Portugal.

Gelukkig merkten we dat er in Spanje ook nog azulejos zijn … en ook ooievaars trouwens. Spanje zal dus ook wel goed zijn.

Tijdens onze break kwamen we Kris tegen, een Duitser van het alternatieve soort. Hij vroeg op het werk 3 maand verlof om te gaan reizen, kreeg een “neen”, en nam ontslag. Hij gaf al zijn bezittingen weg en vertrok 2 weken later. Eerst trok hij met de auto door Australië en Nieuw-Zeeland en daarna besloot hij te gaan fietsen … wat een pak goedkoper is. Een einddatum heeft hij niet, en eigenlijk ook geen plan. Hij doet bijna altijd aan wildkamperen en met € 300-500 per maand komt hij toe. Iets typisch aan fietstrekkers is dat het materiaal van de ander grondig wordt besproken en vergeleken. We merkten dat Kris zeer handig is, hij had (net zoals ons) de verkeerde maat spaken mee … maar hij maakte met behulp van die spaken, een spanbandje en wat duct-tape een frame voor zijn stuurtas. En het zag er heel professioneel uit. We wisselden nog wat tips uit (die we beiden noteerden in ons klein notitieschriftje … weer typisch voor trekkers) en wij gaven Kris nog 2 spaken mee (als je er 19 in spare hebt kan je er al eens eentje missen), waarschuwden hen dat Portugal in een andere tijdszone zit en we trokken een uur later verder.
Spanje was al direct tof

er waren de geitenhoeders die de straat overstaken met de bende geiten.

En er was de papegaai aan het tankstation die voor entertainment zorgde.

En een leuke camping met weliswaar terug de Spaanse prijzen … tijd om wat meer te gaan wildkamperen.