Afstand 38km – Bestemming Capel-le-ferne (Engeland) – Overnachting Camping Kent Farm 

Toen we gisterenavond in Duinkerke nog even onze route bekeken verschoten we dat we nog 20km moesten rijden om tot aan de Ferry te geraken? Die start dus blijkbaar in Loon-plage en niet in Duinkerke …om 7u opstaan dus.

Het viel me mee dat we om 9u vertrekkensklaar stonden (ontbeten en al). Volgens mij is die 9u ook een record, op vorige vakanties waren we al trots als we om 10u30 van de camping wegfietsten.

De ferry was een hele belevenis, we wisten niet wat we mochten verwachten ikzelf voelde al kriebels in mijn buik omdat we straks gewoon in Engeland zouden staan. Ik ben daar immers nog nooit geweest.

Wat heel grappig was, was dat in de wachtrij naar de ferry veel mensen kwamen vragen of ze een foto mochten nemen van ons … Amerikanen, Australiërs, ..

We waren trouwens tot onze verbazing de enige fietsers op de hele ferry.

Ook grappig was dat er ineens een Belgische jongen vroeg “Hey, zijn jullie geocachers?” Hij was de eerste die de trackable op onze fietsen opmerkte (terwijl ze er al een jaar ophangen)

De ferry was de moeite … in de zon op een picknickbank op het dek … zalig. Bijna ogelooflijk dat dit ons maar €54 kostte … we kregen waar voor ons geld.

We merkte ook dat meeuwen gewoon meeliften tot in Dover, die beesten laten zich niet rap wegjagen en gaan met veel graagte met iedereen op de selfie.

 

In Dover aangekomen vonden we haast direct het cycle network waar we direct aan begonnen met een serieuze klim (grappig dat de chauffeur van een witte limousine Liv en mij aanmoedigde met “komaan dames!!!”)

De 16 km die we vandaag in Engeland afleggen waren pittig, het voorste tandwiel werd direct op het kleinste geschakeld om daar te blijven. Bovendien waren de fietswegen van vandaag grotendeels gravel en steen (waardoor je in de bergaf moeilijk snelheid kan nemen)

‘S avonds deden we inkopen voor het avondmaal in een veel te dure winkel. We kochten wat conserven groentes (het enige dat we van groenten vonden) en een pot saus maar ook een ijsje en een pintje dat we met dit uitzicht opaten en dronken. We konden zelfs Frankrijk nog zien… magnifiek!!!

De camping is “netjes” en ok. We merken wel dat we in Engeland direct in een andere prijsklasse zitten. Waar we gisteren €17,2 betaalden was het nu £25. Ik zal ons budget moeten in het oog houden.

Voorts vroeg de camping dame waar we vandaan kwamen, toen we er uitgeput binnenvielen …van de steile kant? Toen wij vertelden dat we van Dover kwamen zij ze “Ah …niet van de steile kant dus”

Dat belooft, ik zie met veel goesting maar ook met wat schrik morgen tegemoet.