Afstand 54km – Bestemming Camber – Overnachting Camping Camber Sands


Vandaag was een Off-day (voor mij althans, Bjeurn vond dat het nog wel meeviel)… net zoals deze er ook soms zijn in het dagelijkse leven, zijn ze er blijkbaar ook op een reis.

Het begon al ’s nachts toen Vic verschillende keren huilend wakker werd met buikpijn.

‘S morgens was het wisseldag en ruilden Bjeurn en ik van fiets (en kind … want de kinderen hebben elk hun vaste fiets). Maar blijkbaar was het niet zo eenvoudig om het aanhangwagentje (dat ik echt de bergen niet op krijg) op Bjeurn zijn nieuwe fiets te zetten. Enfin, na een hoop aanpassingen aan het bagagerek slaagde Bjeurn er dan toch in (gelukkig dat ik zo’n handige man heb, maar wel jammer van al de tijd die we ermee verloren)

Daarna ging het enkele kilometers vlak, en zagen we Folkestone in het dal liggen. Ik was er nog overtuigd dat we Folkestone gingen by-passen, maar ineens ging het steil naar beneden en het enige dat ik kon denken was “Als ik dat terug bergop moet fietsen lukt me dat nooit!!! Is hier nu nooit iets vlak? Geen wonder dat je hier in Engeland niemand ziet fietsen”.


Op de koop toe werd Liv in de afdaling nog 3 keer gestoken door één of ander beest en kregen we weer pech met de remmen en met het spatbord dat steeds achter de fietszakken bleef haperen. Niets dat Bjeurn niet kon oplossen, maar toen we ’s middags aten in een prachtig speelpark vol met tamme eekhoorntjes in Folkestone  hadden we nog geen 9km afgelegd.

De rest van de rit ging uiteindelijk nog vrij vlot. Er was zoals gewoonlijk een stevige tegenwind maar tot mijn verbazing bleef het vlak. Vic en ik vulden de tijd met zangwedstrijden en dieren raden (moeilijk spel met iemand die denkt dat een slak een insect is)


En we zagen veel kerkjes als deze, omgeven door oude grafzerken … overdag charmant en ’s nachts decor voor een hororfilm.


Uiteindelijk kwamen we dan toch aan op de meest schrale camping waar ik ooit was en waar de meeuwen blijven schreeuwen. We kregen korting omdat de boiler stuk was en er dus geen warm water was. Tof voor de kinderen … dan moesten ze niet douchen.


Maar er was wel een mooi strand waar we een avondwandeling maakten. En waar de kinderen voor de foto deden of ze elkaar tof vonden (manman … die twee hebben deze reis al super veel ruzie gemaak).

Zo kom de dag toch in schoonheid eindigen .. benieuwd wat morgen brengt.