Afstand 53km – Hoogtemeters 76 – Bestemming Drizzona (Italië) – Overnachting wildkamperen op een veld aan de fietsroute

Ik denk dat we nog nooit ’s morgens in de regen zijn vertrokken (niet dat dat zoveel gebeurt, maar als het regent wanneer de wekker gaat draaien we ons meestal nog eens om) en ook vandaag hadden we geluk … de voormiddag was volledig droog, hoewel de hemel wit en mistig was en de zon niet te bespeuren.

   

We fietsten net zoals gisteren de hele dag op een dijk langs het water doorheen het groene landschap, en we passeerden konijnen, hazen, fazanten, waterratten (die laatste zijn trouwens het minst schuw van allemaal), … en reden langs mooie pomphuizen, (al dan niet verlaten) boerderijen, boomkwekerijen, ….

‘S middags hadden we het geluk een markt te passeren waar we kip en groenten kochten die we daar konden opeten (aan een overdekte tafel … luxebeesten wij).
Al een chance want daarna begon het te regenen om niet meer op te houden, gelukkig was het niet koud. Afleiding vonden we in het vertellen tegen elkaar wat er gebeurde in het boek dat we aan het lezen zijn. (Bjeurn: Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr, Vic: De kinderen van kabaalstraat – Astrid Lindgren, Liv: Weg met die krokodil – Paul Van Loon, ik: Pilaren van de aarde – Ken Follett)


Deze werd bijna onze kampeerplek, het lijkt altijd tof om in een verlaten huis te slapen, maar in de praktijk is het er meestal vochtig en stoffig en zijn er glasscherven en andere sporen van eerdere indringers. En dan ben ik er niet meer zo scheutig om er te blijven slapen …. ook nu niet.

 

We vonden echter een andere toffe plek midden in het groen, onzichtbaar voor passanten (die er amper zijn), ver van drukke wegen en geen honden te horen (dat laatste gebeurt maar zeer sporadisch).
Jammer genoeg regende het de hele avond, waardoor we ons moesten bezig houden met tekenen, schoolwerk, de lekken in de tent opnemen met de vod, een tijdschrift lezen, kousen stoppen (thuis doe ik dat nooit … hier dus wel … ik had er echter nooit mee mogen beginnen want Bjeurn is zo onder de indruk van hoe snel en naadloos ik zijn sokken herstelde, dat hij dat vanaf nu altijd verwacht), een wasdraad spannen voor als het gaat stoppen met regenen (niet dus), de lekken in de tent opnemen met de vod, eten in de tent, lezen op de ereader, ruzie beginnen maken, de regen trotseren om te gaan plassen, de lekken in de tent opnemen met de vod, de slaapcompartimenten installeren en gaan slapen. 

    

Geen paniek ivm die lekken in de tent … ons opblaasbaar matje zorgt ervoor dat we hoog en droog blijven liggen en dus geen last hebben van het water dat langs de naden naar binnen sijpelt. We hebben echter wel al beslist dat de tent  na deze reis bedankt wordt voor bewezen diensten.