Afstand 82km – Hoogtemeters 195 – Bestemming Suzzara (Italië) – Overnachting wildkamperen aan de oevers van de Po

Schotse toestanden …. regen, regen en nog eens regen, en dit voor de komende dagen die we ook nog eens wildkamperend moeten doorbrengen want geen campings in de buurt.

Vermits er geen zon is, is het ook niet mogelijk om de elektronica aan de zonnepanelen op te laden, en de 2 powerbanks zullen niet volstaan. Gelukkig kwam Bjeurn op het idee dat we met onze laptop ook gsm en garmins kunnen opladen.

De rit, die trouwens geweldig schoon en groen is, liep door de Po-vlakte om te eindigen aan een knappe wildkampeerplek aan de Po … met zelfs een strand en een vuurkring. Wat zou dat geweldig geweest zijn als het mooi weer was. 

   

Op de route veel landbouw en ook veel prachtige boerderijen die helemaal in verval geraakt zijn … mijn huizenliefhebbershart bloedde.

82km fietsten we zonder problemen, zo zien we maar hoe zalig het is om op vlak te fietsen. Goed voor mijn vertrouwen ook, want ik ben dikwijls teleurgesteld in mezelf als ik na 50 km al pompaf ben. Vic wil al een hele reis “eens 100km op een dag fietsen” … en vandaag beseften we dat dat zeker mogelijk is. Als het niet regent, dat wel.
    

Ons moto is “altijd ja zeggen”, maar toen we uitgenodigd werden door een dame om bij haar te komen eten net nadat we ons middagmaal op hadden, moesten we toch passen. Jammer wel, wel weer een bewijs dat de Italianen lief zijn, zelfs in Noord-Italië waar er beduidend minder goededag gezegd wordt.