Afstand 48km – Hoogtemeters 290 – Bestemming Roxnäs (Zweden) – Overnachting wildkamperen aan een populair strandje

   

De vakantie is begonnen en onbewust zijn we mee overgegaan naar vakantiemodus. Lang uitslapen (8u30 ipv 7u), uitgebreid ontbijten, maar een beperkte afstand fietsen (want het ging mij niet af en de kinderen wilden liever halt houden aan een strand en zwemmen  .. wat we ook deden).

‘S morgens aten we op de steiger toen onze broodzak in het water vloog. Liv had maar een kleine aansporing nodig voor ze haar kleren uitzwierde en in haar blootje achter de broodzak zwom, stoere griet, die Liv.

‘S middags aten we aan een kerk, we hoopten daar drinkwater te vinden maar we merkten dat daar zelfs een hele badkamer met douche tot onze beschikking stond. Nu zijn we benieuwd of andere kerken dat ook bieden, want dat is wel héél interessant.

     

‘S avonds was het (voor de eerste keer) eens terrasjesweer. Terrasjes zijn er niet, maar Bjeurn en ik zitten wel op een steiger na te praten. In plaats van geen pintje, zijn we overgeschakeld op een “light” pintje met 2,8% alcohol … en dat smaakt ook. Net sprong er een vis op de steiger en ik dacht dat hij zijn doodsvonnis had getekend, maar nog voor ik hem terug in het water kon helpen zwiepte hij zichzelf er al in.

We merken dat we weer meer in de countryside beland zijn. Lichtglooiend, veel groene velden en bossen, veel herten en reeën, veel mooie rode huizen en boerderijen. Een goede rit.

De kampeerplek die we ons uitzochten bleek drukker te zijn dan we gehoopt hadden, we zagen veel volk komen en gaan. Maar leve het allemansrecht, niemand keed vreemd op toen we hier onze tent placeerden.