Afstand 60km – Hoogtemeters 506 – Bestemming Strängäs (Zweden) – Bestemming wildkamperen aan een strandje

    

1 jaar zijn we vandaag al onderweg … exact een jaar geleden is het dat we onze kinderen oppikten aan de schoolpoort en vol verlangen en spanning dit avontuur aanvatten. Op dat jaar hebben we zoveel beleefd, ik ben content dat we deze blog hebben om de herinneringen levend te houden, want ik moet toegeven dat sommige dingen al heel ver in het geheugen zitten.

Een jaar voltijds “dappere duo’s” … dat is me (ons als ik voor de rest mag spreken) enorm goed meegevallen, en dat is waarschijnlijk ook het gelukkigste jaar uit mijn leven … en al zeker het meest stressloze.

We wilden het wel vieren met iets lekkers, maar we werden gisteren al zo verwend bij Anders en Ewy dat we nu niet echt de behoefte aan hadden aan véél eten. We waren gisteren trouwens ook sinds lang nog eens op de weegschaal gaan staan en een fietsreis blijkt niet goed voor de lijn.

Ik zou zeggen … we maakten er gewoon een leuke dag van, maar ook bij ons was het de laatste schooldag en Liv flirtte serieus met de deadline. Het is niet van haar gewoontes om de leerstof tot het einde uit te stellen, maar nu was er nog wat stress om op tijd klaar te geraken. Liv is dus waarschijnlijk het enige kind dat op deze laatste schooldag nog serieus hard gewerkt heeft. Dat dat op een prachtlocatie was, maakte haar er niet vrolijker op.

Gelukkig staat onze tent weer op een tof strand, en moet het niet warm zijn om te kunnen zwemmen. En een dag gezwommen is een geslaagde dag!!!

We deden trouwens ook nog van botenkijken bij Anders en Ewy.

En we ontmoetten de meest franke eenden, duiven en zeemeeuwen zijn er niets tegen.