Afstand 59km – Bestemming 307 – Bestemming Gaeta (Italië) – Overnachting wildkamperen op een slechtgekozen plek

 Schoon weer en een mooie rit. 

Lunchen op het strand terwijl de kinders zandkastelen maken.

En voor het eerst in lange tijd mochten de voeten terug in het water.  

De kust tussen Rome en Napels is schoon, maar we merkten op waar we voor gewaarschuwd waren. Het strand is grotendeels afgesloten. De toegang wordt immers dikwijls dichtgemaakt omdat deze behoort tot het restaurant, strandbar, … ervoor. In principe is de kustlijn  van iedereen, maar als je er niet geraakt ben je daar niets mee.   

Hier merken we ook het verschil tussen Portugal en Italië, in Portugal sparen ze kosten nog moeite om het strand toegankelijk te maken, in Italië niet. We hopen dat dit een lokaal fenomeen is.

Kinderen zijn als aapjes … soms moet je ze eens in de bomen laten klimmen. 

Voor onze overnachting hebben we ons mispakt. Alle campings die we tegenkwamen bleken nog gesloten, we reden bijgevolg naar een schiereiland en kozen voor een doodlopende straat op een berg. Jammer genoeg was dit ook een uitzichtpunt. 

We besloten dus eerst te eten en onze tent pas op te zetten na zonsondergang.

Verliefde koppels kwamen en gingen. Maar na de zonsondergang kwamen er ook 4 hangjongeren met hun brommertje, en passeerde er nog een wandelaar met een beer van een hond. Toen deze uiteindelijk allemaal weg waren (wij kekennde hangjongeren weg en zij ons, wij wonnen) begonnen we aan het opzetten van de tent. Maar we waren nog niet klaar of daar kwamen weer 4 jongeren langs, we zeiden dan maar vriendelijk goedendag. We vermoeden dat dit viertal een joint kwamen roken (want een half uur later reden ze weg met de auto, slecht schakelend en zonder de lichten aan). 

Als we dan eindelijk in onze tent lagen kwamen er ineens luid blaffende honden met hun baasje aan, niet aan de leiband natuurlijk (ik denk dat dat enkel in België verplicht is). Ik vreesde even dat ze in aanvalsmodus waren, maar de baasjes konden ze al een chance toch sussen. En als je denkt dat het daarna wel rustig was … denkbdan maar gauw iets anders … er passeerden er nog mensen met een hond, één iemand struikelde zelfs over een haring van de tent.

We zijn sowieso gezien, ik hoop enkel dat niemand beslist dat we storen en de politie op ons afstuurt. Goed slapen zullen we vannacht waarschijnlijk niet doen, en de wekker staat om 6u30. Joy !!!