Afstand 60km – Hoogtemeters 394 – Bestemming Pontaubault  – Overnachting Camping La Vallee de la Selune**’t is vandaag de eerste schooldag … maar een totaal andere als de vorige jaren. We kweelden wel volgens onze familietraditie de hele dag door het lied “’t is vandaag de eerste schooldag” van Will Tura, maar de rest van de dag was eerder atypisch voor een 1 september.
Wij zijn trouwens al 6 weken bezig met lesgeven. Vic kent al bijna alle maaltafels (buiten 7 en 8) en dat begint te vlotten en Liv begint de kommagetallen te begrijpen. Lesgeven doen we deels op de fiets en voorts op de camping in de schoolwerkschriften die we aankochten (en die verantwoordelijk zijn voor 5kg bagage). 


De dag was weer zomers en de rit relatief vlak en weer bijzonder mooi … Frankrijk stelt nooit teleur. We reden voornamelijk langs de zee en in de baai aan Mont Saint Michel. Het bezoek aan Mont Saint Michel is voor morgen maar we zijn nu al onder de indruk … de kerk en het klooster die gebouwd zijn op een rots in zee zijn immers al van ver prominent aanwezig.
1 september wil ook zeggen dat de gezinnen met kinderen terug thuis zijn en dat Liv en Vic de enige kinderen op de camping zullen zijn  (wat nu eigenlijk ook al dikwijls zo was). 

Vandaag vinden ze het alvast niet al te erg. Ze hebben al contact gelegd met onze nieuwe Nederlandse buren, die de kinderen al direct verwenden met een pannenkoek met jam. Het heeft dus ook zijn voordelen, geen andere kinderen.

Onze camping is trouwens best wel ok … er zitten veel Nederlanders (en die weten meestal waar het goed is). En momenteel zitten Bjeurn en ik in een schommelbank van het gratis wifi te profiteren.