Afstand 43 km – Hoogtemeters 210 – Bestemming Tremblay (Bretagne – Frankrijk) – Overnachting La Ferme de la Rondaie (een camping of iets wat erop moet lijken)

Nadat we afscheid hadden genomen van onze bejaarde vrienden op de camping trokken we naar Mont Saint Michel, in de gehele regio is deze ook prominent aanwezig, maar ook ter plaatste vond ik het magnifiek. Te voet (over een brug … want bij hoogtij ligt dit in de zee) of per shuttle bus kon je gratis tot op het eiland komen waar je in deze middeleeuwse setting via nauwe straten en veel trappen tot boven aan de abdij kon wandelen.

Vermits er ook een route naar Santiago De Compostella vanaf Mont Saint Michel loopt haalden we hier onze eerste stempel … de camino is voor ons officieel begonnen.
We zijn ook Bretagne binnengereden. Bjeurn verzamelde bij het office du tourisme al direct handige fietskaarten … die hij daarna bij de bakker al weer vergat. Gelukkig dat hij het nog op tijd merkte en er effectief voor terug ging. Hij was immers niet enkel zijn fietskaarten op de toog vergeten, ook zijn gsm bleek erbij te liggen!!! Chanceke.

De route liep weer voornamelijk verkeersvrij … veel mensen die we tegenkomen vinden het toch zo onveilig op de wegen, maar wat ze niet beseffen is dat wij met de fiets net die wegen, die je als automobilist te zien krijgt, trachten te vermijden. En in Frankrijk lukt dat tot nu toe zeer goed.

De camping vonden we op Archies maar is eigenlijk eerder een boerderij waar we in de tuin mogen slapen. Een tuin met zwembad (leuk), met grote enthousiaste hond (minpuntje … wij, en dan spreek ik over Bjeurn en mezelf, zijn immers geen hondenmensen en we hebben schrik dat deze grote enthousiaste loebas ons materiaal gaat beschadigen) en bedenkelijk sanitair (nadat ik de douche zo goed had uitgespoeld dat ik erin durfde douchen was het warm water op)
Camping sauvage op zijn best!!!