Afstand 15km – Hoogtemeters 118 – Bestemming Stockholm – Overnachting camping Bredang

Het was weer een ferrydag, elke keer ben ik (gelukkig) weer vergeten hoe ellendig ik een ferry vind, want het is super gemakkelijk, je rijdt je fiets erin, parkeert hem tussen de auto’s en je kan boven gaan chillen. 

Mijn plan was … de kinderen laten verder werken aan hun schoolwerk (het laatste thema wiskunde en dan zit hun schooljaar er officieel op, maar we gaan niet volledig stoppen, lezen en verslagen schrijven gaan we verderzetten), en zelf de nieuwe versie van “Getting things done” doorploeteren … zodat ik weer een georganiseerde supervrouw ben als we terug thuiskomen en weer de stress van alledag zullen ervaren (wat is het leven toch eenvoudig onderweg).

Maar wat ik telkens vergeet is dat ik gegarandeerd hoofdpijn heb na een uurtje op de boot (zeeziek naar ’t schijnt). En deze keer was er ook weer entertainment voorzien op de boot. Eerst een spel bingo, dan een Zweedse schlagerzanger en toen ze begonnen dansen (het programma werd gesmaakt door de opvarenden) stond mijn hoofd echt op ontploffen en verhuisden we naar ergens op de gang.
De gang was beter, het entertainment werd hier verzorgd door de dronken mensen. Op de boot kan je namelijk taxfree drank kopen, aan een zeer schappelijke prijs (Bjeurn koos 6 pintjes en betaalde dezelfde prijs als ik voor mijn 3 tabletten chocolade), en daar profiteren de mensen dus graag van … met beschamende toestanden als gevolg. De kinderen waren serieus onder de indruk als er 3 dronkenmannen bij ons kwamen zitten en een gesprek begonnen, en ze waren zeker gechockeerd toen er een man viel en niet meer op eigen houtje recht geraakte. 

Maar gelukkig was er nog kinderanimatie, een fidget spinner die de kinderen gisteren vonden en een boek kaarten. We speelden eens iets anders dan Wippen en Uno en zochten de spelregels van Stronten en Zwarte Pieten op. De speelkaarten vlogen net niet in de lucht … maar op vlak van omgaan met winst en verlies heeft iemand nog veel te leren.

Alhoewel ik dus niet van ferries houd, meen ik wel dat dit de schoonste manier is om Stockholm binnen te komen. “Wauw”, echt wauw !!!

En zo zijn we in Zweden beland … een land met Zweedse kronen, maar de wisselkoers staat vrij gunstig (gedeeld door 10 en dan naar boven afronden) en in een andere tijdszone (terug die van België … dus voor jullie is het gevolg dat het verslag van de dag een uurtje later zal verschijnen).

De camping is weer dik ok, alhoewel dit toch vooral een campercamping is zijn er alle voorzieningen die we nodig hebben. Het is trouwens ook wel eens leuk om alle verschillende campervans en consoorten te bestuderen. We zagen een gigantisch lange en grote bus, met oprijschans voor de quad  … en we weten niet of we het cool moeten vinden of gewoon ontzettend decadent (beide wel), we zagen een Chinees koppel die helemaal met hun Chinese campervan tot hier reisden (spreken geen Engels jammer genoeg), we zagen een coole jeep met tent bovenop, …..
We ontmoetten ook de sympathieke Duitse Sonja, die in haar volkwagen caddy een boxensysteem (merk Van Essa) had geplaatst, zodat ze hem als campervan kon gebruiken. Zij is net begonnen aan haar Sabatical … om jaloers op te zijn want bij ons is het grootste deel gepasseerd.

Het weer is op zijn minst wisselvallig te noemen. We hadden het warm en stopten voor een ijsje, en toen we buiten kwamen regende het. En zo is het al de hele dag … stralende zon en blauwe hemel afgewisseld met zwarte wolken, regen en veel wind.